Zbog ovih sedam loših navika vaš stan izgleda neuredno

10.07.2023

19:09

0

Autor: K. O.

Ne morate da zavidite komšinici čiji je stan uvek sređen, dovoljno je da se rešite nekih navika i utisak će biti mnogo drugačiji

Zbog ovih sedam loših navika vaš stan izgleda neuredno
Dom - Copyright Unsplash

Svi poznajemo ljude kod kojih u domu stalno vlada red. Nekako je uvek uredno i sređeno, pa deluje da je svaka stvar baš na svom mestu.

I da znate da ovo nije nedostižni ideal, te da nisu u pitanju ljudi koji čiste i sređuju 24/7. Dovoljno je da se rešite nekih loših navika i na dobrom ste putu.

Postoje male, naizgled beznačajne stvari koje narušavaju izgled našeg životnog prostora.

Na listi stvari koje radimo automatski, a zbog kojih naš stan nije sređen, dominira sledećih sedam:

1. Sve moguće jakne i kapute čuvate na ulazu u stan

A to je prva stvar koja će upasti u oči onome ko ulazi u vaš dom. I zaista vam nije potrebna kolekcija odeće koja visi na kojekavim čivilucima u hodniku. Odvojite malo vremena i sortirajte jakne, te ostavite samo one koje su prikladne za aktuelnu sezonu. Ostale spakujte i odložite.

2. Teglice svega i svačega u kuhinji

Možda vam je sve to baš potrebno za vaše kulinarske eksperimente, ipak ne baš uvek i ne baš svakog dana. Još ako su nasumično postavljene na sve kuhinjske površine, ostavljaju samo utisak neurednosti.

Unsplash
 

3. Svi mali kućni aparati nalaze se na radnoj površini

Gomila kućnih aparata poređanih u nizu na radnoj površini stvara loš vizuelni efekat. Bolje je da ih stavite u ormarić ili na kuhinjske police, pa da ih uzimate po potrebi.

4. Držite šerpe u drugim šerpama

Razumemo da kuhinje najčešće nisu dovoljno velike za svo posuđe, ipak, nije baš preporučljivo da na šporetu gomilate lonce, tiganje, i šerpe za koje nije bilo mesta u kuhinjskom ormariću. Ove "kule" samo stvaraju osećaj nereda u kuhinji.

5. Ređate hrpe suvenira na otvorene police

Obilje malih predmeta poput suvenira, sveća, figurica i drugih stvari neće učiniti da vaše police izgledaju lepše, već će stvoriti sliku haosa. Na primer, pletene korpe i ukrasne kutije mogu sakriti žice, DVD-ove i druge male predmete.

Pexels
 

6. Ostavljate cipele na podu u hodniku umesto da ih stavite u cipelarnik

Morate da znate da je hodnik vizit karta svakog doma i prostorija koja utiče na vas čim kročite u svoj dom, tako što će vam ili podići ili narušiti raspoloženje. Nagomilavanje cipela koje haotično leže na podu stvara totalni nered u hodniku.

7. Nemate posebno mesto za tašne i ostali aksesoar

Osmislite mesta za odlaganje takvih stvaru jer nasumično skladištenje torbi, kaiševa, šešira i drugih aksesoara stvara utisak nereda.

Profimedia
 

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike