Neverovatan trik: Dodajte koru ovog voća u saksiju sa cvećem i vidite kako biljke bujaju

10.06.2023

10:40

0

Autor: K. B.

Isprobajte ove jednostavne metode i uživajte u prelepoj i obnovljenoj biljnoj oazi u svom domu

Neverovatan trik: Dodajte koru ovog voća u saksiju sa cvećem i vidite kako biljke bujaju
Lale - Copyright Freepik

Svi volimo kada biljke ulepšavaju naš dom, ali kada vene ili izgledaju suvo, cela kuća dobija oronuli izgled. Zato imamo savet koji će preporoditi vaše biljke!

Jednostavna verzija domaćeg đubriva je kora citrusa koja je bogata makro i mikroelementima neophodnim za rast i cvetanje sobnog cveća. Korica sadrži obilje kalcijuma, magnezijuma, azota i drugih korisnih jedinjenja. Da biste napravili ovo đubrivo, jednostavno isecite svežu i sočnu koru pomorandže ili mandarine nožem.

Freepik
 

Potopite koru u toplu vodu i ostavite je da odstoji nekoliko dana. Ako je moguće, koristite destilovanu vodu ili kišnicu. Pre upotrebe đubriva, procedite vodu, odbacite koru i zalijte biljke dobijenom tečnošću. Preporučujemo primenu ovog đubriva svake dve nedelje kako biste postigli aktivan rast i obilno cvetanje vaših sobnih biljaka.

Pexels
 

Alternativno, možete napraviti đubrivo od sušene kore pomorandže. Osušenu koru pomorandže sameljite u blenderu i čuvajte je u zatvorenoj tegli. Dodajte dve kašike praha kore pomorandže u dva litra vode, dobro promućkajte i zalijte biljke jednom u dve nedelje. Osim što će ovo đubrivo podsticati rast i cvetanje, prašak od kore pomorandže takođe deluje kao prirodni insekticid, štiteći vaše biljke od neželjenih gostiju.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike