Oprali ste maramicu u mašini za veš i sitne papirne pahulje su po vašoj tamnoj odeći? Ovo je najlakši način da ih se otarasite

24.01.2023

16:36

0

Autor: Z. A.

Ovaj trik je nekim ljudima ko poklon

Oprali ste maramicu u mašini za veš i sitne papirne pahulje su po vašoj tamnoj odeći? Ovo je najlakši način da ih se otarasite
Veš mašina - Copyright Profimedia

Pakovanje maramica neophodno je tokom zime, posebno kada je sezona gripa u punom jeku. A nekad ih zaista bude u svakom džepu - jakne i pantalona. Nekad ise nađu po celoj odeći i veš-mašini.


Iako vam se možda čini da je vađenje maramice iz džepa nevažna stvar, ali nije baš tako.
Zapravo, svi koji su zaboravili maramicu u džepu znaju da je to horor-film.
Mašina puna tek opranog veša prekrivena sitnim papirnatim pahuljama.

I koliko puta ste se kasno setili da ste zaboravili da ispraznite džepove pune maramica.

Ukoliko su dosadne bele pahuljice zalepljene za vašu sveže isceđenu odeću problem koji se ponavlja, onda je savet japanskog korisnika Tvitera Yukino (@54l23) dar za vas.

Ako ste zaboravili maramicu u pranju, ostavite odeću u mašini i sipajte samo omekšivač. Pokrenite ciklus ispiranja jednom, a zatim ciklus centrifugiranja/ sušenja i svi papirići će spasti, piše Yukino.

Pexels
Stavljanje omekšivača u veš-mašinu

Objašnjenje je da se pulpa papirnog papira vezuje za tkaninu zbog suprotnih enaelektrisanja, a korišćenje omekšivača razbija tu vezu, pa papir klizi sa materijala tokom ispiranja.

Jedna stvar koju treba napomenuti jeste da pulpa može završiti u filteru mašine za pranje veša, pa bi bilo pametno da je redovno čistite kako biste je održali u ispravnom stanju.

A ukoliko ste zabrinuti zbog prejakog mirisa omekšivača, postoji još jedan savet – koristite aspirin sa sirćetom ili limunskom kiselinom, evo objašnjenja u videu.

 

 

Bonus video:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike