Naše babe su bile carice: Stari genijalan i jeftin trik da vam odeća u ormaru miriše godinama TikTok je tek sad otkrio (VIDEO)

04.01.2023

09:59

0

Autor: Z. A.

Svašta će probati da nam prodaju kao novost

Naše babe su bile carice: Stari genijalan i jeftin trik da vam odeća u ormaru miriše godinama TikTok je tek sad otkrio (VIDEO)
Ilustracija - Copyright Profimedia

Modna influenserka Džulija podelila je na društvenim mrežama super jednostavan, ali genijalan trik svoje bake koji će omogućiti da vaša odeća neverovatno miriše čak 20 godina. Jedino što ne znaju da je svim našim babama ovo stara fora.

Naime, kreatorka sadržaja na TikToku i Instagramu koja objavljuje pod korisničkim imenom @_boringbb_, tokom godina je od svoje bake dobila mnogo poklona.

Ne samo da joj je baka poklonila svoje starinske spavaćice i haljine, već joj je i prenela i neke korisne informacije o tome kako da čuva svoju odeću, a pritom bude sigurna da će duže mirisati sveže.

Ovo je trik da vam odeća i odevni predmeti mirišu čak „20 godina“, a neće vas ni mnogo koštati.

– Da li još neko vadi one testere parfema iz časopisa i stavlja ih u fioke kako bi vam odeća lepo mirisala? Ja sam to radila do pre nekoliko meseci. Pre nekoliko dana sam bila u bakinoj kući, oblačila je svoju odeću i izvukla komad sapuna. Pitala sam se ‘zašto to imaš unutra?’ a ona je rekla da tako održava da odeća lepo miriše – priča Džulija.

@_boringbb_ Much nicer than having a bunch of loose sticky paper in the sides of your dresser #laundryhack #grandmaadvice #clothinghacks ♬ original sound - Julia

– Navodno, ako uzmete sapun, ovaj je od lavande, ali možete koristiti i miris pamuka ili bilo koji drugi, trajaće 15 do 20 godina. Nisam imala pojma, ali sam to isprobavala nekoliko meseci i neverovatno je. Moja odeća miriše predivno. Svakako probajte – dodala je.

U sledećem snimku Julia je dodala da bi trebalo da proverite da li je komad sapuna zamotan u papir, a ne u plastiku.

Printscreen/Instagram, essence.bymunira
Sapun s mirisom lavande

 

- Kupite nenapadni sapun i proverite da li je zamotan u papir kako bi miris mogao da prođe. Možete ih staviti u ormare i fioke. Sve će vrlo suptilno mirisati i trajaće dugo.

Džulijin snimak očito je impresionirao mnoge jer je brzo prikupio preko 600.000 pregleda. Mnogi korisnici želeli su da isprobaju trik, a drugi su otkrili da to rade godinama.

@_boringbb_ Replying to @lily_ann2009 try to find a scent that would not overwhelm someone & simply place in the corner with your clothes or linens. It will make everything very subtlety smell great and last so many years #laundryhack #tipsandtricks #tipsandtricksforgirls ♬ original sound - Julia

Jedan korisnik je primetio: „Mogu potvrditi, imao sam komade sapuna u svojoj komodi gotovo 12 godina nakon što ih je moja mama stavila kad sam bio dete“.

Drugi korisnik je napisao: „Ovo radim u svim svojim fiokama, ormarima i svemu što je sezonsko. Održava odeću svežom i sprečava bube“, piše The Sun.

Unsplash
Odeća spremna za orman


Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike