Ako vam se na prozorima skupljaju kapljice vode - evo kako i čime to možete lako rešiti

15.12.2022

10:27

0

Autor: Z. A.

Među savetima kako se rešiti vlage koja se nakuplja na prozorskom staklu preko zime u jednoj Fjesbuk grupi našao se i jedna neobičan predlog

Ako vam se na prozorima skupljaju kapljice vode - evo kako i čime to možete lako rešiti
Kondenzacija na prozorskom staklu - Copyright Pexels

Budući da je zimi velika razlika između spoljne i temperature u domovima, često se događa da se na staklima prozora pojave kapljice vode, odnosno kondenzovana para. Jednostavno, kad vlaga u vazduhu dođe do hladnog stakla, pretvori se u tečni oblik vode.


Ako se ta vlaga na vašim prozorima skuplja često, to bi moglo dovesti do nakupljanja vlage u prostoru i plesni na prozorima, pa čak i po zidovima i drugim površinama na kojima se skuplja, pa vredi iskušati trik koji je jednoj korisnici Fejsbuka dala gospođa Hinlč, pravog imena Sofi Hinčklif.
Pexels
Kondenzacija na prozoru

- Takve kapljice nakupljaju se na svakom prozoru u mom stanu i mislim da je to vrlo loše, a kupovina odvlaživača zraka baš za svaku sobu finansijski mi nije isplativa - napisala je žena o svom problemu. Mnogi su se javili s komentarima, a jedna je žena ponudila vrlo zanimljivo rešenje:

- U staru čarapu ili platnenu vrećicu nasipajte malo peska za mačji WC i postavite na prozorsku dasku. Rešenje je jeftino i možete ga koristiti godinama, a zaista pomaže - odgovorila je Linda, kazavši kako njena porodica istu metodu koristi i u staroj kamp prikolici preko zime, prenosi The Sun.

Profimedia
Mačji posip

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike