Božićna zvezda je i zvezda i kraljica praznika, ali malo ko zna da ova prelepa biljka ima posebnu simboliku i gde je treba čuvati

12.12.2022

16:59

0

Autor: Z.A.S.

Božićna zvezda se najčešće gaji u crvenoj, ali je ima i u drugim bojama, kao što su bela, ružičasta i zelena

Božićna zvezda je i zvezda i kraljica praznika, ali malo ko zna da ova prelepa biljka ima posebnu simboliku i gde je treba čuvati
Božićna zvezda - Copyright Pixabay

Gradovi i njihovi ulice, ali i domovi su uvek posebni u periodu praznika. Sve svetluca, okićeno je i osvetljeno, a šarene lampice se mogu videti svugde.

Ipak, postoje i prirodni ukrasi, a jedan od najlepših, kada su u pitanju novogodišnji i božićni praznici, jeste Poinsettia - crvena božićna zvezda. I zaista, ne postoji osoba koja je ostala imuna na njenu lepotu.

Ipak, malo ko zna pravo značenje i simboliku ove prelepe praznične biljke.

Božićna zvezda se najčešće gaji u crvenoj boji, ali postoje i druge boje, poput belih, ružičastih i zelenih cvetova. Bez obzira na boju, cvetovi božićne zvezde imaju slična značenja.

Ovo cveće uglavnom simbolizuje uspeh, dobro raspoloženje, pa čak i čistoću. Uglavnom se poklanja za vreme praznika kao simbol sreće i uspeha, a postoji i verovanje koje kaže da ih treba poklanjati osobama koje rođendan slave u decembru.

Profimedia
 

Božićna zvezda, prema simbolici, donosi dobro raspoloženje, čistoću, ljubav, veselje i dobre želje. Preporuka je da božićnu zvezdu držite u blizini novogodišnje jelke i da na taj način obogatite dekoraciju, ali i pojačate dobru energiju i radost u svom domu.

Pixabay
 

Osim za Novu godinu i Božić, ovaj cvet je divno iskoristiti i za dekoraciju zimskih venčanja, jer crveno uvek sluti na ljubav, a već smo napomenuli da je božićna zvezda simbol sreće i uspeha. Zato mladenci koji je imaju na svom venčanju, mogu naslutiti pozitivan bračni put.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike