Bubanj mašine za veš će postati blistavo čist: Potrebne su vam samo ove dve stvari

10.08.2022

17:08

0

Autor: Z.A.S.

Poznato je da se tu skuplja najviše bakterija

Bubanj mašine za veš će postati blistavo čist: Potrebne su vam samo ove dve stvari
Veš mašina - Copyright Pixabay

Život bez veš mašine bi nam definitivno svima bio mnogo teži. Sa druge strane, kada koristite veš mašinu, neophodno je da je povremeno čistite, a to ume da bude prilično naporno.

Međutim, stručnjaci za čišćenje kažu da taj posao zapravo možemo da obavimo bez po muke. Sara Dempsi je jedna od njih i otkrila je kako da najbrže očistimo bubanj i gumu na vratima veš mašine.

Opšte je poznato da se u vratima, gumi i bubnju najčešće kriju bakterije i da je neophodno da ih redovno održavamo.

Prema Sarinim rečima, način čišćenja gume zavisi od toga koliko često koristimo veš mašinu, a uglavnom to možemo da odredimo ukoliko je prljavština vidljiva ili se oseti neprijatan miris.

Proizvode koji su vam potrebni za čišćenje verovatno već imate u kući, što je, naravno, olakšavajuća okolnost.

- Najbolji način za čišćenje gume veš mašine je mešavinom sredstva za pranje posuđa i tople vode. Nakon toga bi trebalo da pokrenute ciklus pranja na visokoj temperaturi koristeći kupovni proizvod za čišćenje unutrašnjosti bubnja - savetuje stručnjakinja.

Iako bi to trebalo da bude dovoljno, ukoliko želite da vaš bubanj stvarno zasija, postoji nekoliko dodatnih stvari koje možete da uradite.

Pixabay
 

- Možete da poprskate bubanj veš mašine alkoholnim sirćetom i obrišete sve oko bubnja čistom krpom. Takođe možete da sipate sirće u posudu za deterdžent i pustite mašinu na ciklus pranja na visokoj temperaturi - Sarin je savet.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike