Majstor otkrio koji program za pranje veša morate da izbegavate - česta upotreba kvari mašinu

03.04.2022

08:51

0

On objašnjava zbog čega ovaj program ne treba često da koristimo ako želimo da sačuvamo veš-mašinu

Majstor otkrio koji program za pranje veša morate da izbegavate - česta upotreba kvari mašinu
Veš mašina 2 - Copyright Pixabay

Naime, on je na TikToku detaljno objasnio zašto ne bi trebalo da koristimo program za brzo pranje veša, ali i kako česta upotreba pomenutog programa dalje utiče na funkcionalnost veš mašine.

Ukoliko perete odeću napravljenu od laganijih materijala - tada i možete da se koristite program za brzo pranje, ali opet ne često. Međutim, kada je u pitanju garderoba napravljena od težih materijala, tada ona predstavlja veliko opterećenje za mašinu, pa se brzi program za pranje nikako ne preporučuje.

Pomenuti majstor je za objašnjenje problema dao primer pranja paškira. S obzirom na to da peškiri postanu izuzetno teški kad se napune vodom, brzo pranje od 28 minuta može da ošteti bubanj.

- Kada mašina radi jako brzo, peškiri se zajedno skupe, a to dovodi do velikog opterećenja bubnja. Tada mašina počinje da "lupa" i da se pomera - rekao je on.

Koji program je najbolji za korišćenje ukoiko nemate dovoljno vremena za pranje?

- Ako nemate puno vremena, bolje izaberite program pranja veša za pamučne stvari, što obično traje oko dva i po sata. Zatim pritisnite postavku brzine kako biste skratili vreme na oko sat i po. To će veš mašini dati dovoljno vremena da sve pravilno očisti bez dodatnog opterećenja na nju - tvrdi majstor.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam/b92

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike