Recept dana: Prvog dana u godini niko ne kuva, jedu se ostaci novogodišnje trpeze i naravno - sendvič

31.12.2020

07:08 >> 17:38

0

Doduše, u nešto izmenjenoj varijanti u odnosu na ostale dane

Recept dana: Prvog dana u godini niko ne kuva, jedu se ostaci novogodišnje trpeze i naravno - sendvič
Copyright Pixabay

Probudili ste se posle burne noći i jedva otišli da stavite kafu, dok razmišljate o povratku u krevet i gledanju filmskog maratona. Jer to je najlepša praznična tradicija.

Nikome danas ne pada na pamet da kuva jer juče smo to činili od jutra do mraka, pa nam je ostalo brdo nepojedene hrane. Dok običnim danima jedemo sendviče sa majonezom, šunkom, sirom i krastavčićima ili drugim sezonskim voćem, danas je to nešto drugačije izdanje omiljenog doručka širom sveta.

Domaća pogača i dalje je meka kao duša, a u slučaju da nije, možete parče zagrejati u rerni ili u tosteru.

Pročitajte još

Odozgo, naravno, ide ruska salata, pored jelke i Deda Mraza zaštitni znak Nove godine kod Srba. Možda da dodate i neki komadić pršute odozgo, čisto da začini stvar. A kačkavalj prosto ide u svaki sendvič, bilo šta da je stavljeno od sastojaka. I tu nema greške. Slana torta sa pohovanim paprikama, pod uslovom da su ostali od juče, obavezno se jede za doručak.

U vreme ručka, možda ćete podgrejati neku sarmu jer empirijski je utvrđeno da je ona, kako dani prolaze, sve bolja i bolja. Jedini pandan sarmi na novogodišnjoj trpezi može da bude podvarak, a ni njemu vreme ne može ništa, dobar je bar tri dana. A meso, još ako je jagnjeća plećka ili nešto rolovano, može i hladno.

Sada već može i parče čokoladne torte, prošla je težina u stomaku od jutros.

A za večeru – pa, opet sarma, a može i sendvič da se zamezi.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike