Recept dana: Gurmanska pljeskavica, najlepše jelo od mlevenog mesa po ukusu pravih gurmana

11.01.2021

07:08 >> 07:03

0

Recept dana: Gurmanska pljeskavica, najlepše jelo od mlevenog mesa po ukusu pravih gurmana
Copyright Printscreen

Kad pitate mnoge ljude koja im je omiljena hrana, kao iz topa će reći – roštilj. A prema mišljenju brojnih roštilj majstora, najlepše jelo od mlevenog mesa sa roštilja je gurmanska pljeskavica.

Samo ime kaže, stvorena je za prave ljubitelje roštilja, a sada je možete napraviti i sami kod kuće. Danas vam donosimo recept za pravu ukusnu i sočnu gurmansku pljeskavicu.

Sastojci:

  • 300 g svinjskog mlevenog mesa
  • 300g  juneceg mlevenog mesa
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 čen belog luka
  • 1 kašičica ljute tucane paprike
  • 30-50 g dimljene slanine
  • 100g kačkavalja
  • biber, so
  • 0,5-1dl kisele vode ili razmućene vode sa sodom bikarbonom
  • 2 kašike suncokretovog ulja

Način pripreme:

U veliku činiju dodajte meso, najbolja je kombinacija junećeg i svinjskog mada možete koristiti i samo jedno, zatim sitno seckani crni luk i beli luk, so, biber, tucanu papriku, ulje, sitno seckanu dimljenu slaninu, kačkavalj i dodajte pola dl ili 1 dl kisele vode (po želji).

Sve to dobro izmešajte rukama i ostavite da odstoji u frižideru, najbolje bi bilo preko noći, mada su i 2-3 sata sasvim dovoljna.

Nakon što su odstojale, pomoću folije,obavezno neka je nauljena da se ne bi meso zalepilo, a i da bi se lepše ispeklo, oblikujte lepe oblike pljeskavica, veličinu i debljinu određujete sami.

Pljeskavica se peče sa jedne strane dok ne dobije lepu boju, zatim se okrene i peče sa druge strane, ali nešto kraće. Nakon toga se ne okreće! Najbolje ih je peći na ćumuru.

Servirajte pljeskavicu uz crni luk, kajmak, lepinju (somun) i ostale dodatke po želji – pavlaku, majonez, kečap, kupus…

Bon appetit!

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike