Recept dana: Pileća džigerica u slaninici

20.11.2020

07:08 >> 23:26

0

Autor: Z. A.

Paketić iznenađenja za sve prilike

Recept dana: Pileća džigerica u slaninici
Copyright Profimedia

Džigerica u slaninici odlična je kao predjelo, ali i kao glavno jelo. Odlična je sa roštilja, ali dobra i iz rerne, U poslednje vreme sve češće se može videti kao zvezda raznih keteringa.

Ukoliko je jedete u umerenim količinama i ne konzumirate drugu hranu bogatu holesterolom, pileću džigericu bi valjalo da uvrstite u svoj jelovnik jer u samo 30 grama ona sadrži oko 130 procenata preporučenog dnevnog unosa vitamina A, koji je značajan za imunitet, zdravlje očiju i zdravu i lepu kožu, te nesmetano varenje.

Jednostavno, a preukusno.

MOŽETE DA PRIPREMITE I: Recept dana: Štrudla s makom

Sastojci:

  • 600 g pileće džigerice
  • 200 g režnjeva dimljene slanine (kupite tanko narezanu)
  • čačkalice ili štapići za ražnjiće

Priprema

1. Operite džigerice, očistite od žilica, posušite kuhinjskim ubrusom, pa rasecite na pola il na četvrtine. pa svaku polovinu uvijte u režanj slanine i zatvorite čačkalicom, a možete ih ređati na štapiće za ražnjiće. Džigericu ne solite pre termičke obrade, a najverovatnije nećete morati ni posle pečenja u slučaju da je slanina dovoljno slana.

2. Poređajte potom džigerice ili ražnjiće u pleh i pecite u rerni oko 30 minuta 200 stepeni dok slanina lepo ne porumeni i ne postane hrskava odozgo, pa izvadite, okrenite ih na drugu stranu i vratite da se dopeče.
Masnoća nije neophodna, biće dovoljno ono što slanina otpusti.

3. Služite toplo uz sezonsku salatu i tek ispečenu pogaču ili domaći hleb.

SAVVET PLUS: Na isti način slaninicom možete da rolujete i suve šljive, to je tek poslastica.

Bon appetit!

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike