Recept dana: Pileća džigerica u slaninici
Paketić iznenađenja za sve prilike
Džigerica u slaninici odlična je kao predjelo, ali i kao glavno jelo. Odlična je sa roštilja, ali dobra i iz rerne, U poslednje vreme sve češće se može videti kao zvezda raznih keteringa.
Jednostavno, a preukusno.
MOŽETE DA PRIPREMITE I: Recept dana: Štrudla s makom
Sastojci:
- 600 g pileće džigerice
- 200 g režnjeva dimljene slanine (kupite tanko narezanu)
- čačkalice ili štapići za ražnjiće
Priprema
1. Operite džigerice, očistite od žilica, posušite kuhinjskim ubrusom, pa rasecite na pola il na četvrtine. pa svaku polovinu uvijte u režanj slanine i zatvorite čačkalicom, a možete ih ređati na štapiće za ražnjiće. Džigericu ne solite pre termičke obrade, a najverovatnije nećete morati ni posle pečenja u slučaju da je slanina dovoljno slana.
2. Poređajte potom džigerice ili ražnjiće u pleh i pecite u rerni oko 30 minuta 200 stepeni dok slanina lepo ne porumeni i ne postane hrskava odozgo, pa izvadite, okrenite ih na drugu stranu i vratite da se dopeče.
Masnoća nije neophodna, biće dovoljno ono što slanina otpusti.
3. Služite toplo uz sezonsku salatu i tek ispečenu pogaču ili domaći hleb.
SAVVET PLUS: Na isti način slaninicom možete da rolujete i suve šljive, to je tek poslastica.
Bon appetit!
Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari