aktuelno

Recept Džejmija Olivera s kojim nema greške: Jednostavna i ukusna pasta od samo dva sastojka - lepša je od kupovne

13.01.2025

14:54

0

Autor: A. M.

Savršena kao osnova za razne sosove

Recept Džejmija Olivera s kojim nema greške: Jednostavna i ukusna pasta od samo dva sastojka - lepša je od kupovne
Copyright Profimedia

Priprema domaće testenine može delovati kao komplikovan proces, ali zapravo su vam potrebna samo dva sastojka.

Iako možda zahteva malo više vremena od kuvanja obične osušene testenine, ništa nije lepše od sveže pripremljene domaće verzije.

Bilo da je kombinujete sa mesom, paradajz sosom ili pestom, pasta je izuzetno svestrana kada je u pitanju večera.

Ovaj recept poznatog britanskog kuvara Džejmija Olivera dovoljan je za šest osoba i nije previše zahtevan. 

Recept Džejmija Olivera s kojim nema greške: Jednostavna i ukusna pasta od samo dva sastojka - lepša je od kupovneFreepik
 

Vreme pripreme:

  • Oko sat vremena

Sastojci:

  • 600 g brašna tip 00
  • 6 velikih jaja
Recept Džejmija Olivera s kojim nema greške: Jednostavna i ukusna pasta od samo dva sastojka - lepša je od kupovneProfimedia
 

Priprema:

1. Na radnu površinu ili u veliku činiju stavite brašno i napravite udubljenje u sredini. U to udubljenje stavite jaja. Jaja dobro umutite viljuškom dok ne postanu glatka.

2. Koristeći vrhove prstiju, počnite da spajate jaja sa brašnom, dodajući malo pomalo, dok sve ne bude dobro sjedinjeno. Zamesite testo dok ne dobijete veliki komad koji možete da oblikujete u loptu.

3. Nastavite da mesite kako biste razvili gluten u brašnu. Testo treba da bude glatko i svilenkasto kad je gotovo.

4. Kad se testo sjedini, umotajte ga u plastiku i ostavite da odmori u frižideru oko 30 minuta.

5. Nakon što je testo odmorilo, vreme je da ga razvijete. Idealno bi bilo koristiti mašinu za pravljenje testenine, ali možete to uraditi i ručno, iako će biti izazov da testo bude dovoljno tanko.

6. Ako se odlučite za ručni rad, bolje je da razvijate manje komade testa nego nekoliko velikih, jer ćete tako lakše postići željenu debljinu.

7. Kada budete razvijali testo, umesto dugačkog pravougaonog oblika dobićete kružni, kakav biste postigli ručno.

8. Nakon što ste ga istanjili, testo isecite na rezance željene širine i kuvajte u ključaloj slanoj vodi 2-4 minuta, u zavisnosti od debljine testa. Kada pasta ispliva na površinu vode, znači da je spremna.

Recept Džejmija Olivera s kojim nema greške: Jednostavna i ukusna pasta od samo dva sastojka - lepša je od kupovneProfimedia
 

BONUS VIDEO:

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike