aktuelno

Recept dana: Minestrone supa po receptu Džejmija Olivera, hranljiv i brz obrok koji će obožavati i najmlađi

14.11.2024

07:49

0

Autor: A. M.

Idealno jelo za hladne jesenje i zimske dane

Recept dana: Minestrone supa po receptu Džejmija Olivera, hranljiv i brz obrok koji će obožavati i najmlađi
Copyright Profimedia

Ako tražite savršen recept za bogatu supu koja je hranljiva, jednostavna za pripremu i koja će zadovoljiti celu porodicu, Džejmi Oliver ima rešenje za vas. 

Njegova minestrone supa omiljena je u njegovom užurbanom domaćinstvu, a priprema se za svega 30 minuta.

Kako poznati britanski kuvar kaže, ovo jelo toliko popularno kod njegovo petoro dece, da svaki put traže još.

Ova supa je odlična za hladne dane, a uz to je i izdašna – dovoljna za osam osoba, što znači da ćete sigurno imati dovoljno ostataka za sledeći dan.

Evo kako da je pripremite i uživate u bogatom ukusu i hranljivim sastojcima.

Recept dana: Minestrone supa po receptu Džejmija Olivera, hranljiv i brz obrok koji će obožavati i najmlađiProfimedia
 

Priprema:

  • 30 minuta

Sastojci:

  • 1 čen belog luka
  • 2 mala crna luka
  • Maslinovo ulje
  • 2 sveža lovorova lista
  • 2 šargarepe
  • 2 štapa celera
  • 2 velike šake sezonskog povrća (npr. kupus, kelj, blitva)
  • 1 kocka za supu
  • 400g konzerviranog paradajza
  • 2 x 400g konzerve pasulja
  • 100 g suve testenine
  • Parmezan, za serviranje
  • Ekstra devičansko maslinovo ulje, za serviranje
  • Hleb, za serviranje
Recept dana: Minestrone supa po receptu Džejmija Olivera, hranljiv i brz obrok koji će obožavati i najmlađiProfimedia
 

Priprema:

1. Oljuštite i sitno iseckajte beli luk i crni luk. Stavite veliki, plitki lonac na srednje jaku vatru i dodajte jednu kašiku maslinovog ulja. Dodajte beli luk, lovorov list, a zatim i crni luk.

2. Operite i iseckajte šargarepu i celer na kockice, pa ih dodajte u lonac. Takođe, operite i sitno iseckajte zeleniš, uklanjajući tvrde stabljike, pa i to dodajte u lonac. Kuvajte povrće 10-15 minuta, povremeno mešajući, dok ne omekša.

3. Dodajte kocku za supu, zatim konzervu paradajza (razbijte ih kašikom) i jednu konzervu vode. Dodajte pasulj sa svim tečnostima iz konzervi, pa posolite i pobiberite po ukusu.

4. U lonac dodajte iseckani zeleniš, prelijte sa 600 ml ključale vode, a potom dodajte testeninu. Pokrijte lonac i kuvajte još 10-15 minuta, dok testenina ne bude gotova i supa se ne zgusne.

5. Na kraju, pospite supu sa rendanim parmezanom, a zatim prelijte sa malo ekstra devičanskog maslinovog ulja. Poslužite uz svež, hrskav hleb.

Bon appetit!

BONUS VIDEO:

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike