aktuelno

Tajna savršenih kolačića: Čuvena kuvarica otkriva dve ključne stvari, a jedna se tiče zabluda u vezi sa puterom

08.12.2024

14:56

0

Autor: K. O.

Drugu većina preskače, a važna je kada testo ima slojeve

Tajna savršenih kolačića: Čuvena kuvarica otkriva dve ključne stvari, a jedna se tiče zabluda u vezi sa puterom
Copyright Pexels

Decembar je i sada je definitivno sezona kolačića, keksića, biskvita i to najrazličitijih vrsta. A svaki dobar kolačić u sebi sadrži puter koji mu daje neodoljivu teksturu i ukus.

Postoji mnogo saveta koje smo do sada čuli, a kako se pravi najbolji kolačić, pa ko to može znati bolje od žene koja je ispekla na hiljade, a pritom isprobala i najrazličitije tehnike.

Suprotno svemu što smo ikada čuli o puteru i kolačićima, Keri Mori, osnivačica Callie’s Hot Little Biscuit, ne koristi hladan puter za pogačice i kolačiće — veruje da je to samo još jedna u nizu zabluda.

„Testirali smo puter na svim temperaturama i nismo našli nikakvu razliku“, kaže ona. Umesto toga, koristi puter sobne temperature, posoljen (za slana testa), i mekano brašno za svoje kolačiće.

Tajna savršenih kolačića: Čuvena kuvarica otkriva dve ključne stvari, a jedna se tiče zabluda u vezi sa puteromFreepik
 

I postoji još jedan važan savet za sve koji rade sa testom, a to je korak koji većina ne praktikuje, a zapravo pravi razliku.

Takođe, Keri dodaje, da ne zaboravite da pobrašnite sve što koristite za sečenje testa, poput kalupa za pogačice, lopatice ili noža.

Tajna savršenih kolačića: Čuvena kuvarica otkriva dve ključne stvari, a jedna se tiče zabluda u vezi sa puteromProfimedia
 

"Sve što seče testo treba da bude prekriveno brašnom kako biste izbegli spajanje slojeva testa," rekla je za Food and Wine.

BONUS VIDEO:

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike