aktuelno

Recept dana: Reforma oblande, brža i ukusnija verzija čuvene torte, ali u obliku sitnih kolača koji očaravaju na svaki gric

07.11.2024

07:38

0

Autor: V. I.

Hrskava korica i sočni krem spojeni u preukusni zalogajčić

Recept dana: Reforma oblande, brža i ukusnija verzija čuvene torte, ali u obliku sitnih kolača koji očaravaju na svaki gric
Copyright Profimedia

Reforma oblande su pojednostavljena, brža verzija čuvene reform torte, koja zadržava sve omiljene ukuse ovog klasičnog deserta, ali dolazi u obliku sitnih kolača.

Ovaj recept savršen je za sve koji žele uživati u bogatom kremastom ukusu reform torte, ali bez potrebe za dugotrajnim pripremama i slojevitim korama.

Hrskava oblanda i bogati fil od oraha, čokolade i kafe pružaju autentičan ukus i izgled koji podseća na tradiciju, ali uz mnogo manje truda. Idealno za svečanosti i okupljanja, reforma oblande su mali zalogaji koji donose radost svakom sladokuscu.

Recept dana: Reforma oblande, brža i ukusnija verzija čuvene torte, ali u obliku sitnih kolača koji očaravaju na svaki gricPexels
 

Vreme pripreme:

  • 35 minuta + hlađenje

Sastojci:

Za koricu:

  • 2 lista oblande
  • 7 belanaca
  • 200 g šećera
  • 200 g mlevenih oraha

Za fil:

  • 7 žumanaca
  • 140 g šećera
  • 100 g crne čokolade
  • 5 kašika skuvane kafe i proceđene
  • 200 g putera

Priprema:

1. Ulupajte belanca sa šećerom u čvrst sneg.

2. Dodajte mlevene orahe i sve izmešajte.

3. Podelite smesu napola, pa premažitei svaki list oblande.

4. Pecite na 180 stepeni između 10 i 12 minuta dok blago ne porumene.

5. Za fil ulupajte žumanca sa šećerom. Mutite dok ne postane penasto i svetlije boje.

6. Kuvajte na pari 10 minuta, pa dodajte izlomljenu čokoladu i kafu.

7. Kad se čokolada istopi, sklonite s vatre i uz povremeno mešanje sačekate da se ohladi.

8. Puter umutite penasto i umešajte ga u fil. 

9. Presecite oblande po sredini da dobijete 4 lista.

10. Namažite tri lista filom (malo ostavite sa strane) i stavite odozgo četvrti list.

11. Preko stavite pek-papir i blago opterećenje da se oblande lepo zalepile.

12. Ostavite preko noći u frižideru, a sutradan premažite ostatkom fila te pospite orasima.

13. Isecite i poslužite.

Bon appetit!

BONUS VIDEO:

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike