Začin koji se meša u sva jela! Donosimo vam recept za zdravu "mokru vegetu" - bez aditiva i konzervansa, a priprema se začas posla
Priprema je jednostavna
Zdrava ishrana je ključna za održavanje dobrog zdravlja, vitalnosti i energije. Pored izbora osnovnih namirnica, začini igraju važnu ulogu u zdravoj ishrani. Oni ne samo da poboljšavaju ukus hrane, već imaju i mnoge zdravstvene benefite.
Međutim, kupovni začini često sadrže aditive i veštačke boje, što nije najbolje za vaše zdravlje. Umesto toga, lako možete napraviti svoj domaći miks začina i time obogatiti supe, variva, čorbe, gulaše, kao i mnoge druge obroke.
I mi vam danas donosimo recept upravo za takav jedan začin, takozvanu mokru vegetu.
Potrebni sastojci:
- 2 kilograma paprika
- 2 kilograma crvenog paradajza
- 1 kilogram crnog luka
- 1 kilogram šargarepe
- 1/2 kilograma peršuna (može i list i koren)
- 1/2 kilograma celera (isto list i koren)
- 1 litar ulja
- 1 kilogram soli
Priprema:
Priprema je jednostavna i zdrav začin imate začas posla.
Paprike očistiti od peteljki i semena, crni luk i šargarepu oguliti i potom sve sastojke samleti.
U tu smesu dodati 1 litar ulja i 1 kilogram soli. Sve sjediniti i ostaviti 24 sata da odstoji, uz povremeno mešanje.
Posle 24 sata sve staviti u tegle i dobro zatvoriti.
Od ove količine dobićete desetak tegli. Po otvaranju, teglu držite u frižideru dok ne potrošite.
Dodaje se otprilike jedna supena kašika po jelu. Vi svakako količinu možete prilagoditi svom ukusu.
Bonus video
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari