aktuelno

Recept dana: Sorbe od višnje je prava petica - pet sastojaka i pet minuta je recept za odličan uspeh

08.08.2024

07:51

0

Autor: A. M.

Brzo, lako i osvežavajuće

Recept dana: Sorbe od višnje je prava petica - pet sastojaka i pet minuta je recept za odličan uspeh
Sorbe od višanja - Copyright Freepik

Ovo je desert koji ćete praviti celo leto. Potrebno vam je samo pet sastojaka i dobar blender.

Kombinacija kiselog i slatkog, sjajno se slaže sa malim neočekivanim nagoveštajem mente.

Sezona višanja kratko traje, ali zamrznutih ima tokom čitave godine. Ovaj recept je čak i bolji uz one koje su očvrsnule u zamrzivaču.

Ovo voće ima kvalitete superhrane, pošto ublažavaju upalu mišića nakon treninga i prirodni su izvor melatonina koji pomaže u regulisanju sna. 

Ovaj recept je zaslađen medom. Veoma je voćan i osvežavajući, pa moglo bi se reći i zdrav, ali i dalje je prilično dekadentan desert.

Ako želite da ga učinite kremastijim uparite ga sa kupovnim ili domaćim sladoledom od vanile.

Pixabay
 

Vreme pripreme: 

  • 5 minuta

Sastojci:

(mera šolja 250 ml)

  • 2 šolje smrznutih višanja
  • 1/2 šolje meda
  • 2 kašičice limunovog soka
  • 1/4 šolje listova mente
  • 1/4  šolje kokosovog ili običnog mleka
  • 1/4 šolje vode
  • prstohvat soli

Priprema:

1. Stavite višnje, med, limunov sok, mentu, mleko, vodu i so u blender. Blendajte na niskoj brzini i postepeno je povećavajte, dok voće ne postane veoma glatko i gusto, poput sladoleda na točenje. (Nemojte preterano mešati ili će vaš sorbet početi da se topi od toplote blendera).

Ako su vaše višnje previše tvrde za blendanje, ostavite ih da se odmrznu samo nekoliko minuta dok se oštrica blendera ne pomeri.

2. Poslužite odmah ili sipajte u posudu bezbednu za zamrzavanje i sačekajte da se stegne, oko 2-3 sata ili preko noći. Ako se sorbet stegne preko noći, ostavite ga na sobnoj temperaturi 15 minuta pre serviranja.

BONUS VIDEO:

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike