Šest uobičajenih grešaka pri pravljenju ćufti: Kako ih ispraviti za sočnije i mekše rezultate, čak i za iskusne domaćice

06.05.2024

14:55

0

Autor: K. B.

Ako primetite da vaše ćufte nisu sočne i mekane kao što biste želeli, možda pravite neke od ovih uobičajenih grešaka

Šest uobičajenih grešaka pri pravljenju ćufti: Kako ih ispraviti za sočnije i mekše rezultate, čak i za iskusne domaćice
Ćufte - Copyright Profimedia

Evo kako da ih ispravite i primetite veliku razliku:

Nedovoljno soljenje ili preskakanje soljenja

Preporučuje se da na pola kilograma mesa stavite oko kašičicu soli.

Nedostatak začina

Dodajte raznovrsne začine poput nane, origana, majorana, peršuna, bosiljka i osetićete značajnu promenu u ukusu.

Previše jaja

Dodajte jedno ili dva jaja na pola kilograma ili kilogram mesa, kako biste izbegli preterivanje.

Freepik
 

Mešanje kašikom umesto rukama

Rukama mesite smesu za ćufte dok se svi sastojci ne sjedine.

Nedostatak ulja prilikom oblikovanja

Nauljite ruke malo uljem kako biste lakše formirali ćufte, jer će suve ruke otežati oblikovanje.

Preskakanje prženja

Pre prženja ćufti, osigurajte da ih lepo ispržite dok ne dobiju zlatno smeđu koru, što će dodati bogatiji ukus i teksturu pre nego što ih stavite da se kuvaju u sosu.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike