Recept dana: Posne krofnice iz rerne, hrskave i mirisne, po nemačkoj recepturi (VIDEO)

14.04.2024

07:48

0

Autor: V. I.

Ovo je jedan od onih recepata tipa "smuti pa prospi" koji nas uvek iznova oduševi

Recept dana: Posne krofnice iz rerne, hrskave i mirisne, po nemačkoj recepturi (VIDEO)
Copyright Printscreen/YouTube

Posne krofnice iz rerne ne samo da su prepune nutritivnih vrednosti zahvaljujući svojim glavnim sastojcima - jabukama, ovsenim pahuljicama i orasima - već su i izuzetno jednostavne za pripremu.

Zamislite miris sveže pečenih krofnica koje se šire vašom kuhinjom, a da pritom znate da su potpuno u skladu sa vašim posnim i zdravim načinom ishrane. Jabuke, bogate vitaminima, vlaknima i antioksidansima, u kombinaciji sa ovsenim pahuljicama koje su pravo bogatstvo kompleksnih ugljenih hidrata i dijetetskih vlakana, čine ovaj desert ne samo ukusnim, već i korisnim za vaše zdravlje. Dodatak oraha unosi sloj hrskavosti i bogat izvor esencijalnih masnih kiselina, dok ekstrakt vanile doprinosi bogatstvu ukusa.

Unsplash
 

Proces pripreme ovih krofnica je tako jednostavan da pruža savršenu priliku da se i najmlađi uključe u kuhinju. Od pravljenja pirea od jabuka, preko mešanja sa ovsenim pahuljicama i orasima, do pečenja u rerni, svaki korak je zabavan i bezbedan za učešće dece, čime se podstiče njihov interes za kuvanje i zdravu ishranu od malih nogu.

Krofnice koje na kraju izvadite iz rerne ne samo što će biti divno zlatne i mirisne, već će pružiti i savršen balans ukusa i tekstura - od mekoće pirea od jabuka do hrskavosti oraha i ovsenih pahuljica. Idealne su kao doručak, užina ili čak kao zdrava poslastica koja će zadovoljiti vašu želju za slatkim, a da pritom ostajete verni principima zdrave i posne ishrane.

Vreme pripreme:

  • 40 minuta

Sastojci:

  • 1 šolja ovsenih pahuljica
  • 2 jabuke 
  • 30 ml vode 
  • 50 g oraha 
  • 1 kašičica ekstrakta vanile

Priprema: 

1. Jabuke oljuštite i isecite, pa izblendirajte s vodom. 

2. Izblendirajte i ovsene pahuljice, kao i orahe.

3. Pomešajte pire od jabuka i ekstrakt vanile, pa dodajte ostale sastojke. 

4. Smesu ulijte u prethodno nauljen kalup za mafine, ali samo dopola.

5. Pecite krofnice na 200 °C oko 30 minuta. 

 

Bon appetit!

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike