Marta Stjuart otkriva: Četvrta strana rendeta za sir ima praktičnu primenu, sve domaćice moraju da znaju

29.03.2024

14:12

0

Autor: K. B.

Ako ste ikada bili zbunjeni svrhom četvrte strane rendeta za sir, sada ćete saznati istinu

Marta Stjuart otkriva: Četvrta strana rendeta za sir ima praktičnu primenu, sve domaćice moraju da znaju
Copyright Pexels

Jedna osoba postavila je pitanje na Redditu: "Da li iko ikada koristi ovaj deo rendeta? Za šta je uopšte?"

Postoji čitav niz misterija u ovom svetu, a jedna od njih, bez sumnje, godinama zbunjuje ljude - svrha četvrte strane rendeta za sir. Pa, ne tražite dalje, jer smo konačno rešili ovu zagonetku.

Imate četiri strane na standardnom rendetu za sir, a svaka od njih ima svoju posebnu svrhu. Prve dve se obično koriste za jednostavno rendanje (jedna velika, a druga prilično mala), dok je treća strana namenjena za rezanje, mada je daleko manje oštra.

Pexels

Ali, šta je sa tom četvrtom i poslednjom stranom?

Ljudi su brzo podelili svoje teorije uz malo šale: "Da posečete prste", "Da rasečete zglobove", "Da uništite sunđere", "Češač leđa", "To je za vaša stopala" i slično.

Iako su neki predlozi bili šaljivi, drugi su bili korisniji. Neke od sugestija uključivale su upotrebu četvrte strane rendeta za muškatni oraščić, koru limuna i slično.

Ali, šta je zapravo svrha te poslednje strane? Prema Marti Stjuart, ta strana ima "sićušne izbušene rupe" dizajnirane za "veoma fino rendanje". Koristi se za proizvodnju najfinijih niti sira, što je idealno za prelive za salatu, sosove i druge specijalitete.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike