Meso mekano kao nikada pre, tajna njegove sočnosti se krije u dodatku ovog zelenog voća

22.01.2024

14:44

0

Autor: K. B.

U kulinarstvu, gde se često suočavamo sa izazovom pripreme mesa, postoji jednostavan trik koji može preokrenuti situaciju i dati mesu neverovatnu mekoću

Meso mekano kao nikada pre, tajna njegove sočnosti se krije u dodatku ovog zelenog voća
Copyright Profimedia

Suvo, tvrdo meso može umanjiti užitak jela, ali dodatak kivija može transformisati strukturu mesa u nešto izuzetno mekano.

Kao svojevrsna prirodna marinada, kivi igra ključnu ulogu u ovom procesu. Proteolitički enzimi prisutni u kiviju imaju moć da razgrađuju vezivno tkivo u mesu, čineći ga neverovatno mekim i gotovo toplim u ustima. Ako želite postići ovaj efekat, dovoljno je staviti nekoliko kriški kivija preko mesa i ostaviti ih da odstoje kratko vreme pre pečenja.

Profimedia
 

Ukoliko više volite tradicionalni način mariniranja mesa, možete dodati narezani kivi sat ili dva pre samog procesa pripreme mesa. Važno je napomenuti da ne treba preterivati sa izloženošću mesa kiviju, jer prevelika mekoća može dovesti do raspadanja mesa tokom pripreme.

Osim kivija, sličan efekat na mekoću mesa može imati i ananas, tropsko voće koje takođe sadrži enzime koji pomažu u omekšavanju mesa. Dakle, ako kivi nije dostupan, ananas može biti odlična zamena za postizanje istog rezultata. Ovaj jednostavan trik predstavlja koristan dodatak klasičnom načinu pripreme mesa i može značajno poboljšati teksturu, pružajući vam nezaboravno iskustvo uživanja u sočnom, nevjerojatno mekom komadu mesa.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike