Recept dana: Lincer keksići - najlepša praznična poslastica koja se topi u ustima, a ukus je - milina! (VIDEO)

27.12.2022

06:44

0

Autor: Z.A.S.

Preukusni i prelepog izgleda, biće savršena dekoracija za vašu svečanu trpezu

Recept dana: Lincer keksići - najlepša praznična poslastica koja se topi u ustima, a ukus je - milina! (VIDEO)
Copyright Printscreen/YouuTube/Best food here

Ništa ne miriše kao domaći keksići i ništa nije toliko privlačno kao hrskavi kolačići koji se tope u ustima i mame izgledom.

Ukoliko još niste probali, vreme je da napravite Lincer keks koji se priprema od testa, a puni se džemom i pravi je mali praznik u ustima. Ovi kolačići se uglavnom pripremaju za praznike i Božić.

Vrlo ih je lako napraviti, a ne samo što je ukusan, već je i lepog izgleda i predstavljaće svojevrstan ukras na vašoj svečanoj trpezi. Neki čak kažu da je dostojna zamena za vanilice.

Inače, ovi keksići su dobili ime po austrijskom gradu Lincu i Lincer torti koja se priprema od prhkog testa, sa džemom i maslacem.

Vreme pripreme:

  • 40 minuta

Sastojci:

  • 150 g putera 
  • 75 g šećera u prahu 
  • 250 g brašna 
  • 1 žumance 
  • 100 g džema po želji
Profimedia
 

Priprema:

Sjedinite puter sobne temperature sa šećerom u prahu, a zatim dodajte žumance, sve promešajte, pa nakon toga sipajte prosejano brašno.

Testo umesite, stavite ga na pek papir i preklopite ga njime, a zatim ga rastanjite na 4-5 mm debljine. Stavite ga u zamrzivač na 15 minuta, nakon toga sklonite pek papir i čašom vadite okrugle oblike.

Poređajte ih na pleh, koji ste prethodno obložili pek papirom, i pecite ih na 180 stepeni između 12-15 minuta. Polovinu od dobijete količine keksića ostavite da budu celi, a na drugoj polovini, po sredini, napravite manju rupu.

Sipajte džem u kesu za zamrzivač i isecite rupu. Sipajte ga na cele keksiće na sredinu, a zatim prekopite keksićima sa rupom. Rupa mora da bude tamo gde je džem, da bi se on video.

Bon appetit!

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike