Postoji hrana koja rashlađuje, a nije sladoled: Šta treba da konzumirate tokom vrelih dana

12.08.2021

12:50 >> 12:56

0

Možda biste najradije pojeli sladoled ili popili gazirano piće, ali stručnjaci kažu da to nije dobra ideja

Postoji hrana koja rashlađuje, a nije sladoled: Šta treba da konzumirate tokom vrelih dana
Copyright Pixabay

Znamo da je tokom letnjih vrućina najvažnije redovno pijenje vode, ali veliku ulogu u kontrolisanju telesne temperature igra i hrana.

Bez obzira što vam se čini da bi vas fini sladoled ili neko gazirano piće najlakše rashladili, stručnjaci kažu da vaš meni, ipak, treba da izgleda drugačije.

pročitajte još

Određena hrana vas može dodatno zagrejati, a neke namirnice uopšte neće imati efekat na vaš organizam, a tu su i one koje vas mogu rashladiti.

Zato je dobro birati hranu koja sadrži velike količine vode, poput krastavaca, pa samim tim je i savršena u rashlađivanju organizma.

Pexels

Hrana koja će vas rashladiti

Tokom vrelih letnjih dana koji će izgleda potrajati u avgustu u ishranu treba da ubacite: krastavce, jagode, lubenicu, tikvice, ananas, mango, paprike, narandže, kupus salatu i celer.

Pixabay

Profesor Piter Portvliet sa Univerziteta Kvinslend tvrdi kako sladoled nije poslastica koju treba da konzumirate leti. Kroz svoja istraživanja došao je do zaključka kako je organizmu potrebno mnogo vremena da svari sladoled, zbog čega se kroz napor dodatno zagreva.

pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike