Nije samo do gnječenja - da bi pustio zdrave sastojke, sa belim lukom treba da uradite sledeće: Ovako se najbrže ljušti

03.11.2023

14:38

0

Autor: K. O.

Imamo i trikove kako da se rešite njegovog mirisa sa ruku, a kako iz usta

Nije samo do gnječenja - da bi pustio zdrave sastojke, sa belim lukom treba da uradite sledeće: Ovako se najbrže ljušti
Beli luk - Copyright Freepik

Ako ste jutros ušli u prevoz sigurno ste osetili miris belog luka kod nekoga. Što i ne čudi za ovo doba godine kada su virusi u punom jeku, a beli luk se od davnina smatra odličnom namirnicom za jačanje imuniteta. Ako baš ne želite da imate neprijatan miris nakon konzumacije, možete ga jesti kuvanog u hrani, mada je sirov najefikasniji.

Kako ga najlakše oljuštiti?

Da biste oljuštili čen belog luka, postavite ga na dasku i zgnječite ga bočnom stranom noža. Prvo ćete čuti pucketanje, a zatim će se ljuska odvojiti i lakše ćete je ukloniti. Ovo je jednostavan način da oljuštite beli luk koji koriste mnogi poznati kuvari.

Takođe, možete isprobati i trik sa toplom vodom. Razdvojite glavicu belog luka na čenove, stavite ih u posudu i prelijte toplom vodom. Ostavite da stoje minut, izvadite ih iz vode i uklonite ljusku.

Profimedia
 

Važni saveti za zadržavanje zdravih sastojaka:

Ako sečete beli luk pre nego što ga dodate u jelo, nećete iskoristiti sve blagodeti ovog prirodnog antibiotika.

Istraživanja pokazuju da je mnogo bolje zgnječiti beli luk i ostaviti ga da odstoji desetak minuta pre nego što ga upotrebite u jelu, jer se na taj način lakše oslobađa enzim alicin koji deluje preventivno na srčane bolesti.

Beli luk je od davnina poznat kao odlična namirnica za jačanje imuniteta, a ako ne želite imati neprijatan miris, možete ga jesti kuvanog u hrani, iako je sirov najefikasniji.

Kako ukloniti miris belog luka sa ruku?

Trik za uklanjanje mirisa sa ruku je vrlo jednostavan. Samo utrljajte kokosovo ulje u dlanove i oko prstiju nakon što sečete beli luk, a zatim isperite ruke mlakom vodom.

Pixabay
 

Kako da vam ne miriše iz usta?

Za uklanjanje mirisa belog luka iz usta, možete posegnuti za svežim peršunom. On sadrži visoku koncentraciju hlorofila, koji uništava bakterije u ustima koje se razvijaju nakon obroka, što je uzrok lošeg zadaha. Peršun je posebno koristan nakon konzumacije jela sa belim lukom ili lukom. Osim peršuna, pomažu i sveža nana, bosiljak i ruzmarin.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike