Recept dana: Zdrave tikvice iz rerne uz egzotičnu salatu od breskve - usudite se da probate neobičnu kulinarsku poslasticu
Danas vam predstavljamo ukusan recept koji će sigurno zadovoljiti vaše nepce
Reč je o sočnim tikvicama iz rerne, savršenom izboru za sve ljubitelje povrća i fantastičnih ukusa. Ovaj recept kombinuje jednostavnost pripreme sa bogatim aromama, a rezultat su hrskave i mirisne tikvice koje se tope u ustima.
Pored toga, uz ovu divnu poslasticu, pripremili smo i osvežavajuću salatu sa breskvama, idealan dodatak koji će upotpuniti vaš obrok. Spremni ste za kulinarsko uživanje? Krenimo u pripremu ovih delikatesa!
Vreme pripreme za tikvice iz rerne:
- 30 minuta
Tikvice iz rerne:
Sastojci:
- 3 tikvice
- 100 g kačkavalja
- 50 g parmezana
- 30 ml maslinovog ulja
- 100 g prezli
- origano, so i biber
Priprema:
Tikvice isecite na uske trake i kratko ih skuvajte, a zatim stavite u cediljku da se ocede i osuše.
Tikvice uvaljajte u začinjeno ulje, a zatim u prezle i ređajte ih na radnu površinu.
Na svaku pohovanu tikvicu stavite krišku kačkavalja, urolajte je, a zatim ređajte u okrugli pleh.
Kad napunite pleh, pospite parmezanom i prelijte maslinovim uljem.
Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni 20 minuta.
Salata sa breskvama:
Sastojci:
- 200 g kuvane spelte
- 1 avokado
- 200 g tikvica, sečenih na trakice
- 4 breskve
- 2 šake rukole
- 100 g feta sira
- sok od limuna
- so i biber
- svež bosiljak
Priprema:
Pomešajte kuvanu spelu, rukolu, seckani avokado, tikvice (prethodno blago izgrilovane) i breskve.
Na vrh salate stavite feta sir sa listićima bosiljka kao dekoraciju.
Bon appetit!
BONUS VIDEO:
Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari