Rashladite se u vrelim letnjim danima: Ukusni recepti za osvežavajuće sokove koji će vam prijati

08.07.2023

13:19

1

Autor: K. B.

Ovi sokovi su idealni za vrele letnje dane, bilo da se opuštate na terasi ili se rashlađujete na plaži

Rashladite se u vrelim letnjim danima: Ukusni recepti za osvežavajuće sokove koji će vam prijati
Ilustracija - Copyright Pixabay

Leto je u punom jeku, a vrućina je neizdrživa. Da biste se rashladili i osvežili, ne morate posezati samo za običnom vodom. Upravo za vas imamo nekoliko fantastičnih recepata za osvežavajuće sokove koji će vaša nepca obradovati u ovoj sezoni.

Limunada sa svežom nanom

Slatko-kiseli ukus limuna, upotpunjen svežinom nane, stvara savršenu kombinaciju za letnje uživanje. Pomešajte sveže ceđeni sok od limuna, šećer po želji, ledenu vodu i sveže naseckanu nanu. Dobro promešajte i poslužite ohlađeno.

Pixabay
 

Lubenica i dinja smuti

Kada je vrućina nepodnošljiva, lubenica i dinja su vaši najbolji prijatelji. Iseckajte sočnu lubenicu i slatku dinju na komade. Stavite ih u blender zajedno sa nekoliko kockica leda i miksajte dok ne dobijete glatku smesu. Poslužite u visokim čašama i uživajte u osveženju.

Ananas i kokosov sok

Egzotični ukus ananasa i kremasti kokosov sok stvaraju savršenu kombinaciju za letnje osveženje. Iseckajte svež ananas na kockice i stavite ga u blender. Dodajte kokosov sok i nekoliko kockica leda. Blendirajte dok ne dobijete glatku teksturu. Poslužite u čašama sa kriškom ananasa za dekoraciju.

Jagoda i limeta sok

Jagode su ukusne i osvežavajuće voće koje se odlično slaže sa limetom. U blenderu pomešajte sveže jagode, sok od limete, malo meda za slatkoću i kockice leda. Blendirajte sve dobro, a zatim poslužite u čašama sa svežim listićima mente za dodatni osvežavajući efekat.

Pixabay
 

Krastavac i nana sok

Krastavac je izuzetno hidratantan, a dodatak mente mu daje svežinu i aromu. Iseckajte krastavac na kolutove i stavite ga u blender. Dodajte svežu mentu, sok od limuna i kockice leda. Blendirajte sve dobro i procedite smesu da biste dobili čist sok. Poslužite ga sa kriškom krastavca za dekoraciju.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike