Lek za kosti i zglobove, a zbog konopljinog proteina profitira i ceo organizam

16.09.2020

10:00 >> 16:21

0

Lek za kosti i zglobove, a zbog konopljinog proteina profitira i ceo organizam
Copyright Profimedia

Možda ste ga videli na policama zdrave hrane, a niste znali šta je i čemu služi. Konopljin protein se sve više koristi u ishrani, a možete ga kombinovati na brojne načine, od šejkova, do dodatka klasičnim receptima.

Ipak, ono što je važno da znate i zbog čega treba da ga, nekako, uklopite u svoj meni je da protein iz semena konoplje najkompletniji biljni izvor proteina koji sadrže sve esencijalne aminokiseline. Sadrži optimalnu količinu Omega-3 i Omega-6 esencijalnih masnih kiselina, visok procenat antioksidanata, 65 posto globulina i 35 posto albumin proteina. Od vitamina i minerala protein konoplje sadrži: magnezijum, sumpor, kalijum, askorbinsku kiselinu, beta karoten, kalcijum, fosfor, gvožđe, riboflavin, niacin, vlakna i mnoge druge hranljive sastojke. Najbolji je kada se dobija “hladnim presovanjem” bez korišćenja hemijskih sredstava.

Upotrebom ovog proteinskog praha kosti i zglobovi postaju jači, dok se ceo organizam obogaćuje najvažnijim aminokiselinama, dobrim mastima i mineralima. Reguliše nivo holesterola u krvi, jača imunitet i smanjuje stres. Konopljin protein izuzetan je kao dodatak ishrani profesionalnim sportistima, ne sadrži gluten, pomaže u mršavljenju i kod izgradnje mišićne mase.

Može se naći i u obliku ulja od semenki konoplje, takođe je zdravo, međutim kao takvo nije izvor proteina.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike