Improvizacija je njen najveći talenat: Na nedeljni jelovnik daje manje od 2.000 dinara, a tek da vidite koliko jela pripremi za taj novac

20.04.2023

15:12

0

Autor: Z.A.S.

Džun Ksi je džez kuvar, što podrazumeva da improvizuje od sastojaka koje poseduje

Improvizacija je njen najveći talenat: Na nedeljni jelovnik daje manje od 2.000 dinara, a tek da vidite koliko jela pripremi za taj novac
Nedeljni jelovnik Džun Ksi košta manje od 2.000 dinara - Copyright Freepik

Već dve godine više od milion ljudi putem "Jutjuba" ima priliku da prati emisiju "Budget Eats" iza koje stoji Džun Ksi.

Ova devojka je odrasla u Njujorku i nikada nije shvatila američki način kuvanja koji zahteva tačnost i preciznost.

- Roditelji su mi bili kineski imigranti: domaća kuhinja je podrazumevala da se samo isecka povrće, koje se zatim baci u vok sa uljem, začini solju i možda nekom vrstom začina i posluži se uz pirinač. Nije bilo dinstanja luka tačno sedam minuta. Kada je gotovo, gotovo je - objašnjava Džun.

S obzirom na to da Džun može da skuva bilo šta, u bilo kom trenutku i bez ikakvih uputstava, počela je da pronalazi načine da pojede nešto ukusno i to za manje od jednog dolara.

Ona u svojim videima pokazuje kako uopšte nije nemoguće jesti ukusna jela i to za malo novca, a u jednom od tutorijala se vidi kako je pripremla osam večera za dvoje i to za svega 15 dolara, što iznosi manje od 2.000 dinara.

Freepik
 

Inače, Džun je džez kuvar, što podrazumeva da improvizuje sa svojim sastojcima, pa tako neprestano jučerašnje večere pretvara u sutrašnji doručak. Međutim, mnoga jela koja ova devojka spremi su zapravo restoranskog kvaliteta i prepuna su neočekivanih kombinacija ukusa i svežih proizvoda.

Freepik
 

Ksi uspeva da kesicu povrća, koje je skoro užeglo, od svega jednog dolara, transformiše u sastojke gurmanskog izgleda koji bez problema mogu da se koriste tokom cele nedelje.

Na sve to, svoje veštine predstavlja kupujući namirnice u jednom od najskupljih gradova na svetu.

Freepik
 

- Mnogi ljudi su mi pisali govoreći: "Promenila si način na koji kuvam." Svaki sastojak se može tretirati na razne načine ako ste otvoreni za eksperimentisanje - tvrdi ona. Ksi kaže da je prvo pravilo štedljivog kuvanja uvek tražiti sniženje.

Freepik
 

- Samo držite oči otvorene za sve što je na rasprodaji i kupujte onoliko koliko možete da priuštite. Naći ćete načine za korišćenje tih stvari koje su na sniženju i ako ne znate kako da ih koristite, naučićete. Sve je to samo hrana i zamenljiva je. Jedina stvar kod koje ljudi greše jeste ta što uvek kupuju iste stvari. Ako znate da su pirinač, krompir i pasulj uvek jeftini, možda ćete nastaviti da ih kupujete ali će vam dosaditi. Kupujte različite sastojke u istom cenovnom rangu i samo ih isprobavajte.

Evo kako ona to radi:

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike