Srpske domaćice uvek dodaju jednu namirnicu u mleveno meso i zato im ćufte i faširane nisu sočne

18.03.2023

13:58

0

Autor: Z. A.

Otkrijte koji to sastojak treba da izbacite, a koji da dodate u mleveno meso kako bi bilo sočnije

Srpske domaćice uvek dodaju jednu namirnicu u mleveno meso i zato im ćufte i faširane nisu sočne
Mleveno meso - Copyright Profimedia

Mleveno meso je cenovno pristupačna namirnica, a otvara bezbroj mogućnosti za pripremu najrazličitijih jela i specijaliteta.

Od fino samlevene mesne mase nastaju ćufte, faširane šnicle, pljskavica, musaka... Sva ta jela se lako spremaju, pogotov ćufte i faširane šnicle, ali ako želite da budu sočnija, bitno je da izbacite jedan sastojak koji srpske domaćice redovno koriste.

Profesionalni kuvari otkrili su da dodavanje jaja u mleveno meso čini jelo suvim, pa predlažu da izbegnete ovaj sastojak ako želite da meso bude sočno.

Pixabay
Ćufte

I to nije sve, potrebno je dodati još jedan tajni sastojka koji će omogućiti da vaše jelo bude neverovatno ukusno i da svi traže repete.

A tajna sočnih ćufti za vas više nije tajna.

Kuvari koji preporučuju da izbacite jaja predlažu da u mleveno meso sipate malo kisele vode.

Profimedia
Faširane šnicle

Oko 100 ml kisele vode ide na 1 kg mlevenog mesa. Ne preterujte sa tečnošću jer će meso da izgubi sočnost i nećete moći da formirate šnicle ili ćufte.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike