Profesionalci otkrivaju trikove: Poboljšaće svako jelo i od svakoga će napraviti vrhunskog kuvara

05.03.2023

13:17

0

Autor: Z.A.S.

Da li znate kako je najbolje soliti jelo?

Profesionalci otkrivaju trikove: Poboljšaće svako jelo i od svakoga će napraviti vrhunskog kuvara
Profesionalni kuvar - Copyright Freepik

Određene trikove u kuhinji znaju samo profesionalci i jedini oni mogu i da ih otkriju, a ovoga puta su odlučili da nas posavetuju kako da ulepšamo ukus bilo kog jela i to pravilnim korišćenjem začina.

Mnogi imaju običaj da stabljike aromatičnih biljaka bace, jer se uglavnom samo listovi koriste, međutim, stabljike i te kako mogu da posluže za poboljšavanje ukusa jeu.

Profesionalni kuvari upozoravaju da su najčešće greške dešavaju kada se hrana soli, a mnogi ne znaju da će dodavanjem limunovog soka ili sirćeta ulepšati jelo.

Freepik
 

1. Ne bacajte stabljike bilja 

Profesionalni kuvari nikada ne bacaju namirnice, već se trude da sve maksimalno iskoriste. Stabljike bilja, poput peršuna ili mirođije, možete da iskoristite na mnogo načina. Jedan od njih je da ih dodate u variva i supe koji se lagano krčkaju kako bi jelo bilo još ukusnije. (Samo ih izvadite pre serviranja.) ​​Takođe, možete da ih koristite kako bi napravili aromatično ulje i sirće (dodajte u flašu) ili ih izblendirajte i dodajte u puter.

2. Dodajte malo limunovog soka ili sirćeta 

Francuski kuvar Denijel Bulud savetuje da svako jelo završite "sa malo kiselosti". Kiselost je podjednako važna kao i so, ali na nju često zaboravljamo. Koristite limunov sok, sok od limete, pa čak i malo sirćeta, kako biste poboljšali varivo, pomfrit, testeninu, meso, ali i ribu.

Freepik
 

3. Često solite 

Većina ima običaj da jelo posoli na samom početku, ili na samom kraju pripreme. Profesionalni kuvar Džejmi Bisonet savetuje da ga, umesto toga, solite, odnosno dodajte po malo soli, tokom cele termičke obrade. Njegova preporuka je i da solite s visine, da bi se so ravnomerno rasporedila.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike