Recept dana: Ruska medena torta - mekani biskvit i osvežavajući fil od limuna čine dobitnu kombinaciju vrednu svakog truda (VIDEO)

11.01.2023

06:53

0

Autor: Z.A.S.

Torta bez koje ne može da prođe nijedna svečanost

Recept dana: Ruska medena torta - mekani biskvit i osvežavajući fil od limuna čine dobitnu kombinaciju vrednu svakog truda (VIDEO)
Copyright Printscreen/YouTube/Vika-Simple Recipes

Kada su u pitanju ruske torte, ne zna se koja je ukusnija, ali bez medene torte, koja je klasik, ne može da se zamisli nijedna proslava ili svečanost bilo koje vrste.

Naravno, kada je neki desert ukusan kao ova torta, ne morate ni da čekate određenu priliku da biste ga pripremili. Jednostavno, obradujte svoje najmilije ukusom koji osvaja.

Potrebno je da napravite mekani biskvit i da ga premažete osvežavajućim filom od limuna, verujte nam, niko neće ostati ravnodušan na ovu kombinaciju.

Vreme pripreme:

  • 65 minuta

Sastojci:

  • 5 jaja
  • 280 g brašna
  • 1,5 kašika ulja 
  • 2 kašičice praška za pecivo 
  • 200 g meda 
  • 150 g šećera 
Profimedia
 

Za fil:

  • 1 l mleka
  • 80 g kukuruznog skroba 
  • 4 žumanceta
  • 160 g šećera 
  • 2 mala ili 1 veliki limun
Profimedia
 

Priprema:

Jaja umutite sa šećerom, a zatim dodajte med, ulje, prosejano brašno i prašak za pecivo, pa sjedinite sve sastojke mikserom.

Smesu sipajte u kalup prečnika 24 cm, koji ste prethodno obložili pek papirom i pecite oko 40 minuta na 180 stepeni.

U šerpi pomešajte žumanca, šećer, skrob i sipajte malo mleka. Sve dobro sjedinite tako da ne bude grudvica, a zatim sipajte ostatak mleka i kuvajte, uz neprestano mešanje, sve dok se ne zgusne.

Profimedia
 

Fil sipajte u neku posudu, a zatim dodajte rendanu koru limuna i limunov sok, pa sve promešajte, prekrijte providnom folijom i ostavite da se ohladi.

Isecite na biskvitu sam vrh i usitnite ga, jer njega ćete kasnije iskoristiti za ukrašavanje torte. Biskvit zatim presecite na pola, nafilujte jedan biskvit, preklopite ga drugim i ponovo ga nafilujte.

Celu tortu premažite filom, a zatim onim usitnjenim biskvitom ukrasite tortu.

Bon appetit!

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike