Kako da napravite najbolju picu? Svi prave iste greške, a ukoliko ih budete izbegli, biće ukusna kao da su je pripremili profesionalci

23.08.2022

12:33

0

Autor: Z.A.S.

Najbolje bi bilo da testo razvučete rukama

Kako da napravite najbolju picu? Svi prave iste greške, a ukoliko ih budete izbegli, biće ukusna kao da su je pripremili profesionalci
Pica - Copyright Pixabay

Maltene da ne postoji osoba koja ne voli picu i koja uvek nije raspoložena za nju. Pogotovo kada je napravite kod kuće, baš po svojoj meri.

Priprema ovog jela nije ni najmanje teška, ali da bi bila savršena, ipak je potrebno da obratite pažnju na nekoliko detalja.

Naime, većina pravi ovih nekoliko grešaka, a da do njih ne bi došlo, evo na šta da obratite pažnju.

Testo

Jako je važno da se testo dovoljno "odmori". Mnogi prave veliku grešku i prerano ga pomere sa toplog mesta, a da bi bilo meko, važno je da se dovoljno digne. Zatim je najbolje rastezati ga rukama kasnije. Ukoliko se, nakon što ga razvučete, povllači, to znači da bi trebalo da ga ostavite da još malo odmori na sobnoj temperaturi.

Pixabay
 

Oklagija

Testo za picu je, kao što smo već rekli, najbolje da razvučete rukama. U redu je koristiti oklagiju, ukoliko niste baš vični, ali, ukoliko se, ipak, odlučite za oklagiju, da ne biste previše razradili i "ispumpali" sve one mehuriće vazduha koji pružaju fantastičnu strukturu, budite pažljivi.

Povrće

Ukoliko dodate previše povrća koje pušta vodu, kao što je to, na primer, slučaj sa tikvicama, testo bi, nakon pečenja, moglo da postane previše gnjecavo. Isto se dešava i ako povrće, koje sadrži puno vode, sečete na velike komade.

Pixabay
 

Pečenje

A kada je u pitanju samo pečenje pice, od velike važnosti je da se pobrinete za to da rerna bude dobro zagrejana na najjačoj temperaturi, pa je tek onda peći oko 10 minuta. A da bi se ukusi lepo povezali, ostavite je oko pet minuta u ugašenoj rerni.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike