Recept dana: Najslasnije paprike punjene sirom, pa prelivene bešamel sosom i zapečene u rerni za savršen nedeljni ručak
Najlepši recept za paprike sa sirom kojem ćete se često vraćati

Nedeljnom ručku se treba posvetiti, porodica je konačno na okupu i lepo je da se tada svi skupe za trpezom. Još je lepše kada ne potrošite puno vremena pored šporeta, a napravite fantastičan obrok u kojem će svi beskrajno uživati.
Ukoliko ste mislili da se bešamel sos koristi samo za lazanje ili grčku musaku, prevarili ste se. Ovaj beli sos je odličan i za paprike punjene sirom.
Isprobajte jednostavan, a preukusan i pravi letnji obrok za celu porodicu. Priprema se vrlo brzo, a odličan je predlog za ručak, pa čak i večeru.
Nakon ovih mirisnih punjenih paprika poslužite Eton Mess, tradicionalni britanski „neuredni“ desert koji svi obožavaju.
Sastojci:
- 6 paprika babura
- 1 crni luk
- 2 paradajza
- 500 g feta sira
- 200 g rendanog kačkavalja
- 3 jajeta
- biber, origano
Za sos:
- 40 g maslaca
- maslinovo ulje
- 2 kašike brašna
- 700 ml mleka
- biber, so, muskantni oraščić

Priprema:
Paprike očistite od semenki tako da ostanu cele. Poređajte ih u pleh. Izmrvite feta sir u činiji, dodajte rendani sir, jaja, seckani luk i paradajz i začiniti biberom i origanom. Dobro promešajte. Dobijenom smesom napunite paprike.
Pripremite sos tako što ćete puter zagrejati sa maslinovim uljem i u njemu pržiti brašno 2 minuta na laganoj vatri. Dodajte vrelo mleko, uz stalno mešanje, kuvajte dva minuta na laganoj vatri. Začinite solju, biberom i muskatnim oraščićem.
Sipajte sos u pleh pored paprika. Pokrijte folijom, pecite u zagrejanoj rerni na 220°C 30 minuta. Nakon što uklonite foliju, pecite 15 minuta na 200°C.
Bon appetit!
BONUS VIDEO:
Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari