Recept dana: Lažne lazanje od palačinki, sa fantastičnim bešamel sosom i kačkavaljem koji se topi u ustima (VIDEO)

15.07.2022

05:23

0

Autor: Z.A.S.

Postaće vaše novo omiljeno jelo

Recept dana: Lažne lazanje od palačinki, sa fantastičnim bešamel sosom i kačkavaljem koji se topi u ustima (VIDEO)
Lažne lazanje - Copyright Printscreen/YouTube/ savurosTV

Za ručak ili večeru uglavnom pripremamo već dobro poznata jela, ali nekada nije na odmet ni da isprobamo nešto novo, a podjednako ukusno.

Lažne lazanje od palačinki i sa fantastičnim bešamel sosom, pobraće simpatije, kako vaših ukućana, tako i vaših gostiju.

Zgodne su i za ručak i za večeru i možete da ih poslužite uz neku sezonsku salatu. Fantastičnog su ukusa i tope se u ustima, a uvek možete i da ih pripremite kada vam je potreban brzi obrok.

Dobra stvar je što možete i da ih spremite od palačinki koje su vam preostale od prethodnog dana. Savršeno će poslužiti za ovo preukusno jelo.

Sastojci:

Za palačinke:

- 8 jaja 
- 450 ml mleka
- 80 g istopljenog putera 
- 300 g brašna 
- 1 kašičica soli 
- 15 g šećera 
- 150 g šunke 
- 150 g tvrdog sira

Pexels
 

Za bešamel sos:

- 30 g maslaca 
- 30 g brašna 
- 300 ml mleka 
- 50 g sira 

Profimedia
 

Priprema: 

Jaja umutite, a zatim dodajte šećer, so i brašno. Sve sjedinite, pa sipajte mleko i istopljeni puter. Ispržite palačinke, a zatim ih poređajte u vatrostalnu činiju, tako da deo palačinki viri. Zatim poređajte šunku, a onda preko šunke sir. Istopite puter, dodajte mleko, brašno, muskatni oraščić i so, a zatim kuvajte i mešajte sve dok se ne zgusne. Sipajte bešamel preko sira, pa stavite palačinku, zatim opet šunku, sir i bešamel i tako sve dok ne utrošite sav materijal. Bitno je da poslednji red bude palačinka. Sve preklopite delovima palačinki koji vire, a zatim premažite preostali bešamel. Nakon toga pospite rendanim sirom i pecite u rerni na 180 stepeni oko 15 minuta.

Bon appetit!

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike