aktuelno

Recept dana: Marokanske palačinke imaju hiljadu rupica i jedinstven ukus za raskošan letnji doručak

02.06.2022

05:19

0

Autor: Z. A.

Ništa zaimljivije niste skoro okusili

Recept dana: Marokanske palačinke imaju hiljadu rupica i jedinstven ukus za raskošan letnji doručak
284226560_984687762245714_2980189925878804387_n - Copyright Printscreen: Instagram/ les_trois_truffes

Mnogo je danas recepata za kolače i torte od sorte, ali nekako svima zaikgra srce i stomak čim se pomenu palačinke.

A recept za one prave ima svaka nacionalna kuhinja, ma svaka kuća...

Danas vam predlažemo da napravite egzotičnu verziju najpoznatije i najpristupačnije poslastice na svetu, a rekli bismo i najzabavniju.

To su palačinke sa hiljadu rupica - znani još i kao baghrir, poreklom su iz Maroka i Alžira, a služe se najčešće za doručak, slatke ili slane, po želji.

Sastojci:

  • 250 g pšeničnog griza
  • 100 g glatkog brašna
  • 1 kašika suvog kvasca
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 1 kašika šećera
  • 500 ml tople vode
  • so

 

Recept dana: Marokanske palačinke imaju hiljadu rupica i jedinstven ukus za raskošan letnji doručakPrintscreen: Instagram/ les_trois_truffes
 

Priprema

1. Pomešajte sve  suve sastojke - griz, brašno, prašak za pecivo, kvasac i šećer, prebacite ih u blender.

2. Suve sastojke prelijte toplom vodom i mutite pet minuta. Dobijenu smesu izlijte u posudu, pokrijte i ostavite 60 minuta.

3. Tiganj premažite maslacem, zahvatite kutlačom malo smese, pecite na laganoj vatri dva-tri minuta.

4. Palačinka je pečena kad je površina suva i sunđerasta, a pecite je samo s jedne strane.

5. Uljkučite maštu i filujte čime god želite. Naš predlog je da umutite malo slatke pavlake, premažete palačinku i preko rasporedite sveže jagode. A možete da stavite i mlaz-dva otopljene čokloade.

Bon appetit!

Bonus video:

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike