Recept dana: Marokanske palačinke imaju hiljadu rupica i jedinstven ukus za raskošan letnji doručak
Ništa zaimljivije niste skoro okusili
Mnogo je danas recepata za kolače i torte od sorte, ali nekako svima zaikgra srce i stomak čim se pomenu palačinke.
A recept za one prave ima svaka nacionalna kuhinja, ma svaka kuća...
Danas vam predlažemo da napravite egzotičnu verziju najpoznatije i najpristupačnije poslastice na svetu, a rekli bismo i najzabavniju.
To su palačinke sa hiljadu rupica - znani još i kao baghrir, poreklom su iz Maroka i Alžira, a služe se najčešće za doručak, slatke ili slane, po želji.
Sastojci:
- 250 g pšeničnog griza
- 100 g glatkog brašna
- 1 kašika suvog kvasca
- 1 kašičica praška za pecivo
- 1 kašika šećera
- 500 ml tople vode
- so
Priprema
1. Pomešajte sve suve sastojke - griz, brašno, prašak za pecivo, kvasac i šećer, prebacite ih u blender.
2. Suve sastojke prelijte toplom vodom i mutite pet minuta. Dobijenu smesu izlijte u posudu, pokrijte i ostavite 60 minuta.
3. Tiganj premažite maslacem, zahvatite kutlačom malo smese, pecite na laganoj vatri dva-tri minuta.
4. Palačinka je pečena kad je površina suva i sunđerasta, a pecite je samo s jedne strane.
5. Uljkučite maštu i filujte čime god želite. Naš predlog je da umutite malo slatke pavlake, premažete palačinku i preko rasporedite sveže jagode. A možete da stavite i mlaz-dva otopljene čokloade.
Bon appetit!
Bonus video:
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari