Obarite jaja koristeći metodu iz 1942. godine - bez kuvanja

02.03.2022

13:03

0

M. F. K. Fišer otkrila je ovu metodu davne 1942. godine u svojoj knjizi

Obarite jaja koristeći metodu iz 1942. godine - bez kuvanja
Jaja - Copyright Profimedia

Kako da skuvate jaja bez kuvanja u ključaloj vodi, otkrila je u knjizi „Kako skuvati vuka“ M. F. K. Fišer, pisac brojnih knjiga o pripremanju hrane.


Fišerova predlaže dve metode kako da ukusna i sočna jaja spremite na pravi način. Njene metode potiču još iz 1942. kada je i objavila pomenutu knjigu.

Dva su načina kuvanja jaja bez ključanja ili kuvanja.

giphy
 

Prvi način je da stavite jaje u hladnu vodu, čime ćete sprečiti koru jajeta da pukne, a zatim kuvate na blagoj vatri, a nikako u ključaloj.
Kako Fišerova tvrdi, jaje će biti skuvano u potpunosti, ali ukus će mu biti znatno bolji.

Drugi način je da potopite jaje u hladnu vodu u maloj posudi i grejete ga. Čim voda počne da ključa, odmah sklonite tiganj ili šerpu sa vatre i možete da ih jedete.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike