Subota je dan za filmove i kokice: Trik za najukusnije kokice iz šerpe

29.01.2022

13:18

0

Caka je u jednom koraku

Subota je dan za filmove i kokice: Trik za najukusnije kokice iz šerpe
popcorn-g6c47e4ba9_1920 - Copyright Pixabay

Glavni problemi koji se javljaju kod pripreme kokica u šerpi su zagorelost, pa često odustanemo od priprme, međutim, ovaj problem može lako da se reši.

Uzmite lonac sa debljim dnom kako ne bi zagorele. U loncu zapremine, recimo, 3 litre, zagrejte 3 kašike ulja.

Pixabay
 

Kada se ulje zagreje, ubacite nekoliko zrna kukuruza kokičara i pokrijte ga poklopcem. Kada ove prve kokice puknu, izvadite ih i dodajte ostatak kukuruza u količini kojom ćete u jednom sloju moći da prekrijete dno lonca.

Važno je da tada lonac sklonite sa vatre i brojite do 30, a zatim ga vratite na ringlu. Tako će sva zrna moći da puknu u istom trenutku.

Tokom spremanja kokica šerpu bi trebalo tresete i povremeno odškrinete poklopac kako bi para izašla i kokice ostale hrskave. Kada se pucketanja prorede, ugasite ringlu i kokice odmah prebacite u činiju.

Pixabay
 

Zavalite se u fotelju, pustite dobar film ili omiljenu seriju i uživajte uz savršeno pripremljenu grickalicu.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike