Nov SUV iz „Dačije“: „Daster“ je postao „bigster“, prostran i siguran

16.01.2021

16:48 >> 15:00

0

Autor: Z. A.

A ostavlja moćan utisak i svojim većim točkovima

Nov SUV iz „Dačije“: „Daster“ je postao „bigster“, prostran i siguran
Dačija se probija na EU listi - Copyright Dacia

Ako ste mislili da „Dačija“ neće ići dalje od trenutne game, prevarili ste se. Dolazi „bigster“, veliki SUV još većih očekivanja.

Za korak veći od „dastera“, „bigster“ na velika vrata dolazi u narednih nekoliko godina.

A kada se pojavi, svojim dimenzijama, posebno dužinom od 4,6 metara, direktno će napasti širok spektar od kućnog „nisana X-trejl pa sve do „škode kodijak“.

Moćnog izgleda, „bigster“ se ističe i novim dizajnom, dosad neviđenim u gami. Gotovo amerikanizovanog izgleda sa futurističkim svetlima, masivnim plastičnim oblogama i velikim točkovima ostavlja siguran utisak. Ali u naredne četiri godine, koliko je ostalo do lansiranja, „bigster“ će se primiriti. Zato će novi logotip verovatno ostati.

Dacia

Logično, obećanoj prostranosti u kabini može se verovati, kao i mogućnosti da se ponudi treći red sedišta. Postavljen na CMF-B platformu koju koriste manji modeli u koncernu, „bigster“ će, po svemu sudeći, odomaćiti i bar jedan plug-in hibridni pogon.

Dacia

U svakom slučaju, „bigster“ je nakon jeftinog električnog modela još jedna iznenađujuća novost iz „Dačije“ koja će rumunskoj kompaniji obezbediti mirnu budućnost.

Možda će vas i ovo zanimati

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Index.hr

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike