"Hondinim" motorom ušli u Ginisa: Dva Britanca obišla svet skuterom sa bočnom prikolicom

21.01.2021

17:15 >> 15:15

0

Tokom putovanja sakupljali su novac za dobrotvorne organizacije

"Hondinim" motorom ušli u Ginisa: Dva Britanca obišla svet skuterom sa bočnom prikolicom
Copyright Printscreen/Facebook

Možda bi se njihov poduhvat mogao okarakterisati kao ludost i hrabrost. Tek dvojica Britanaca, Met Bišop i Ris Gilks postali su prvi ljudi koji su obišli krug oko sveta na “hondi” SH300i sa bočnom prikolicom i to napravljenom u kućnoj radinosti.

Iako je sve to počelo tokom 2019. godine i to na samom početku godine u januaru, njihov rekord se tek ove godine našao u Ginisovoj knjizi rekorda u kategoriji “Putovanja epskih razmera.” A zvanični rekord koji su postavili zove se “Najduže putovanje skuterom s bočnom prikolicom.”

Ovo putešestvije trajalo je punih 15 meseci, tokom kojih su prošli kroz 35 zemalja i prešli više od 54.000 km. Tokom putovanja skupljali su novac za dobrotvorne organizacije koje se bore protiv trgovine ljudima i modernog ropstva. Suma jeste simbolična, nekih 8.000 evra, ali svakako će dobro doći za ove organizacije.

A ono što je stvarno kuriozitet ovog putovanja je upravo bočna prikolica, napravljena u kućnoj radinosti, koja je izdržala ceo ovaj put. A dvojac gotovo da nije imao iskustva kada je u pitanju putovanje na dva točka. Kako sami navode, imali su mnogo pomoći od strane stranaca i uživali su u svakom pređenom kilometru.

Pročitajte još

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike