Dobra vest: MUP ukinuo zabranu otuđenja novih vozila

15.12.2020

10:35 >> 09:02

0

Do sada je kupcima novih vozila bilo zabranjeno otuđenje 60 dana od dana kupovine

Dobra vest: MUP ukinuo zabranu otuđenja novih vozila
Copyright Pixabay

Dobra vest za sve vlasnike novih vozila, kao i za one koji planiraju kupovinu. Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) ukunulo je zabranu otuđenja novih vozila, u trajanju od 60 dana, koja su kupljena od ovlašćenih distributera u Srbiji, saopštio je Zaštitnik građana.

Kako se navodi, posle saznanja dobijenih od građana da MUP kupcima novih vozila zabranjuje otuđenje na 60 dana od dana kupovine, Zaštitnik građana je pokrenuo postupak kontrole pravilnosti i zakonitosti rada MUP-a.

-MUP navodi da je Uprava kriminalističke policije obavestila Upravu za upravne poslove da sa aspekta nadležnosti te uprave ne postoje smetnje da se za nova motorna i priključna vozila, kupljena od distributera u Srbiji, nakon podnošenja zahteva za registraciju, u saobraćajnu dozvolu ne upisuje zabrana otuđenja vozila u trajanju od 60 dana i da vlasnici tih vozila ne potpisuju izjavu na obrascu INT 1 – naveo je Zaštitnik građana odgovor koji je dobio od MUP-a.

Možda vas zanima: Šta uraditi s brisačima kako ih mraz tokom noći ne bi zalepio za staklo: Imate dve opcije

Kako je još navedeno, „za sva ostala nova i korišćena motorna vozila uvezena iz inostranstva, u postupku registracije vrši se provera činjenice da li su kradena u inostranstvu, na način i po postupku utvrđenim Uputstvom“.

Saznaj više:

Do poslednjeg vata! Organizovan maraton za električne automobile sa šest trkača, pobednik iznenadio (VIDEO)

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Danas

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike