Mačka u džaku: Ukoliko kupujete polovno vozilo ove dugmiće obavezno pritisnite pre nego date pare, savetuje iskusni mehaničar (VIDEO)

18.03.2024

17:22

5

Autor: K. O.

Odvezite vozilo na ozbiljnu probnu vožnju da vas posle ne boli glava

Mačka u džaku: Ukoliko kupujete polovno vozilo ove dugmiće obavezno pritisnite pre nego date pare, savetuje iskusni mehaničar (VIDEO)
Copyright Profimedia/Printscreen/TikTok

Kupci koji žele da budu sigurni da će izbeći probleme pri kupovini polovnih automobila na benzin ili dizel treba da urade jednu važnu stvar.

Naime, vozači koji kupuju polovno vozilo na benzin ili dizel uvek treba da pritisnu nekoliko dugmadi pre nego što se rastanu sa svojim novcem, smatra vrhunski mehaničar.

Royalty Auto Service je priznao da učesnici u saobraćaju moraju da provere određene vitalne funkcije pre nego što pristanu da kupe polovno vozilo.

Odvojite nekoliko minuta da proverite da li je ključ automobila u potpunosti funkcionalan i da li se motor pravilno pokreće. To može potencijalnim kupcima uštedeti kasnije glavobolje.

Govoreći na TikTok-u, mehaničar Endi je rekao:

„Prva stvar koju želim da uradim je da se uverim da sve funkcije ključa rade. I biću iskren prema vama. Tražiću bar više od jednog ključa. Želim bar dva, neki od ovih ključeva mogu biti prilično skupi.

Printscreen/TikTok
 

„Druga stvar koju želim da uradim je da okrenem ključ i pogledam sve indikatore upozorenja kako bih se uverio da svetle. Lampica kontrolnog motora je upaljena, tako da je to dobro. Idem da upalim vozilo.

„Obično želim da vozilo bude hladno startovano, razlog je prvi hladan start ujutru, ako bude bilo kakve buke motora, onda ću je čuti.

„Često kada jednom zagrejemo i vozilo radi, nećemo čuti nikakve zvukove.”

 

 

Endi je dodao da bi učesnici u saobraćaju trebalo da razmotre proveru očitavanja vozila pomoću dijagnostičkog skenera.

Tipičan OBD skener može pomoći vozačima da identifikuju kodove grešaka i skrivene probleme pre nego što postanu glavna briga.

On je upozorio da bi vozači takođe trebalo da proveravaju nivoe izduvnih gasova kako bi bili sigurni da automobil nema problema ispod površine.

Endi je pozvao zainteresovane kupce da izvezu vozilo na probnu vožnju, a zatim se uvere da provere nekoliko drugih komponenti pre nego što potpišu papirologiju.

Dodao je: „Dok ja vozim vozilo, tražim bilo koju vrstu čudnih zvukova i vibracija.

„Bilo da se radi o brzini na autoputu, po gradu ili manevrisanju na parkingu, pritiskajući kočnice. Želim da prođem kroz ovaj auto kao što bih ga inače vozio.

„Takođe se staram da klima-uređaj radi i svaki prekidač do kojeg mogu da dođem radi, kao i svi prozori.

 

 

„Znam da to izgleda zamorno, ali nešto od ovoga može brzo da se sabere, želim da se uverim da radio radi i da proverim grejanje.

„Druga stvar koju želim da uradim je da ako imam rezervnu kameru, želim da se uverim da rezervna kamera radi.

„Ne želim nikakve probleme ako se posvetim kupovini ovog vozila. Dakle, to je ono što gledam na svojoj dobroj dugoj produženoj probnoj vožnji. Ako ne mogu da podignem vozilo da bih ga pogledao odozdo, moje uši moraju biti moj alat za bilo koju vrstu problema sa vešanjem,” kaže on, a prenosi Express.co.uk.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike