Gradski autobus bukvalno pregazio porše 911, popeo mu se na krov, šteta je ogromna (FOTO)

03.04.2024

16:18

0

Autor: V. I.

Vozilo je krenulo nizbrdo po parkingu da bi svoje putešestvije završilo na skupocenom četvorotočkašu

Gradski autobus bukvalno pregazio porše 911, popeo mu se na krov, šteta je ogromna (FOTO)
Copyright Profimedia

Vozač gradskog autobusa u austrijskom gradu Fugenu, nedaleko od Inzbruka, ili nije povukao ručnu kočnicu ili je imao tehnički problem s vozilom, što je rezultiralo nesvakidašnjim incidentom. Autobus je, naime, nekontrolisano počeo da ide u rikver niz parking, udarivši u red parkiranih automobila, pre nego što je završio na krovu belog "poršea 911" model 997.

Incident se dogodio na parkingu u Fugenu, u dolini Cilertal. U udesu je pričinjena samo materijalna šteta, pošto u vozilima u trenutku sudara nije bilo ljudi, tako da, srećom, nije bilo povređenih.

Uprkos tome, oštećenja na vozilima su značajna, posebno na poršeu 911 šeste generacije, proizvedenom između 2004. i 2013. godine. Oštećenja na zadnjem delu i krovu ovog automobila su posebno izražena, što se i vidi na slikama.

 

 

Iako vrednost uništenog "poršea" možda nije ekvivalentna nekoj od skupljih verzija ovog legendarnog modela, cene ovih automobila variraju od nekoliko desetina hiljada do više od 100.000 evra, što ih čini vrednom investicijom.

Auto-stručnjaci ističu da se vrednost ovih tipova vozila obično povećava tokom vremena, osim u slučajevima kao što je ovaj, kada postanu žrtve sulude nesreće.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike