Jeftino i gotovo za 15 minuta: Rešite se neprijatnog mirisa i mrlja u vašem automobilu, spas za one sa decom i ljubimcima

11.02.2024

17:18

0

Autor: K. O.

Presvlake koje su se zaprljale brzo će stvoriti neprijatne mirise

Jeftino i gotovo za 15 minuta: Rešite se neprijatnog mirisa i mrlja u vašem automobilu, spas za one sa decom i ljubimcima
Copyright Freepik

Stručnjaci kažu da vozači mogu da se otarase neprijatnih mirisa iz svog vozila za nekoliko minuta i za to im je potrebna samo jedna kuhinjska namirnica.

U pitanju je soda bikarbona koja se može naći u skoro svakom supermarketu po krajnje pristupačnoj ceni.

Endrju Džervis, izvršni direktor platforme za popravku automobila ClickMechanic objasnio je: „Naši automobili igraju integralnu ulogu u svakodnevnom životu za mnoge od nas, ali nije uvek lako održavati ih, posebno kada imate decu ili kućne ljubimce.

„Ne treba dugo da se presvlake nakupe prljavštine i mrlja, a ovo može ostaviti i neprijatan miris u vašem vozilu.

„Srećom, rešenje za dugotrajne mirise i mrlje može se naći u našim ormarićima za hranu za mnoge od nas, a soda bikarbona je neverovatno koristan alat za čišćenje.“

Pixabay
 

Prema ClickMechanic-u, soda bikarbona se može mešati sa supstancama kao što su voda ili belo sirće za čišćenje prljavštine i mrlja.

Naglasili su da može da deluje kao „efikasno sredstvo za čišćenje tkanina“ od čega će unutrašnjost vozila verovatno imati koristi.

Unsplash
 

Kada nanesete sredstvo ostavite ga oko 15 minuta da deluje.

On je prokomentarisao: „Ako je mrlja koju rešavate, uzmite vlažnu krpu i umočite je u malu količinu sode bikarbone, ovo može biti samo supena kašika u zavisnosti od toga koliko je posao veliki.

„Izribajte tapaciranu površinu krpom pre nego što obrišete čistom krpom, a možda biste želeli da usisate područje da biste bili sigurni da nema ostataka.

„Ako se bavite čitavim oblastima kao što su sedišta ili nasloni za ruke, možete posipati velike količine po površini i ostaviti da odstoji najmanje petnaest minuta da počne da proizvodi svoju magiju.

Profimedia
 

Kada prođe to vreme i soda bikarbona upije mirise i prljavštinu, temeljno usisajte i svi ostali mirisi koji su mučili vaše vozilo sada bi trebalo da nestanu.

Ali, gospodin Džervis je naglasio da bi vozači trebalo da prvo testiraju rastvor sode bikarbone pre nego što ga trljaju po celoj unutrašnjosti. Uradite mali test da utvrdite da li sredstvo ne šteti materijalu ugrađenom unutra, piše Express.co.uk.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike