Ovaj Fordov automobil je decenijama najprodavaniji u SAD

02.01.2024

17:50

0

Autor: K. B.

Fordova F-serija i dalje dominira američkim tržištem automobila, sa preko 700.000 prodatih jedinica u 2023. godini, prema podacima koji se temelje na projekcijama

Ovaj Fordov automobil je decenijama najprodavaniji u SAD
Copyright Profimedia

Iako konačni rezultati za ovu godinu još nisu zvanično objavljeni, Ford ima razloga za slavlje, obzirom da je F-serija proglašena najprodavanijim kamionetom u Sjedinjenim Američkim Državama 47. godinu uzastopno, a takođe je i najprodavanije vozilo u SAD-u 42. godinu uzastopno.

Izvršni direktor prodaje u SAD-u, Robert Kafl, izjavio je da se više od 700.000 kupaca odlučilo za F-seriju u 2023. godini, mada se čekaju konačni brojevi. U prva tri kvartala prethodne godine, Ford je već prodao 573.370 pikap vozila F-serije, što je značajno nadmašilo konkurenciju, uključujući Ram (332.440 jedinica) i General Motors sa modelima Chevrolet Silverado i GMC Sierra (ukupno 627.985 jedinica).

Profimedia
 

Kafl pripisuje uspeh F-serije "raznolikosti ponude pogonskih agregata", naglašavajući da kupci imaju jedinstvene potrebe na gradilištima, farmama ili tokom avantura vikendom. Takođe, ističe da je F-150 postao najprodavaniji potpuno hibridni veliki pikap u Americi, kao i najprodavaniji veliki električni pikap.

Iako je F-150 Lightning dobio pohvale zbog posvećenosti održivoj budućnosti, izveštaji ukazuju na smanjenje proizvodnje zbog opadanja potražnje.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike