Očistite lepljive dugmiće i kvake na automobilu a da ih ne oštetite uz pomoć sredstva za jedan instrument

24.09.2023

19:11

0

Autor: V. I.

Da li i vas izluđuju lepljivi dugmići u automobilu koji ne mogu da se odmaste standardnim sredstvima za čišćenje?!

Očistite lepljive dugmiće i kvake na automobilu a da ih ne oštetite uz pomoć sredstva za jedan instrument
Copyright Profimedia

Već nekoliko decenija proizvođači automobila prave dugmiće s mekim gumenim premazom, koji vremenom postaju prljavi i lepljivi. Ipak, nemojte da se nervirate jer u većini slučajeva možete ispraviti taj problem i to prilično brzo.

U većini slučajeva reč je o tasterima i dugmićima koji se pritiskaju ili okreću, ali postoje i marke automobila gde su čitave ploče, pa čak i kvake na vratima lepljive posle nekog vremena.Da stvari budu još komplikovanije, čini se da se procedure nanošenja ovog finog gumenog sloja razlikuju od proizvođača do proizvođača.

Pexels
 

Rešenje iz muzičke radnje

Kao najuspešnija sredstva za uklanjanje lepljive prljavštine sa tastera pokazali su se odmašćivači na bazi limunske kiseline i proizvodi za, verovali ili ne, održavanje gitara koji možete naći u bilo kojoj muzičkoj prodavnici. Kad namažete sredstvo, pustite da se upije pa skinite masni sloj starom četkicom za zube ili krpom. 

Sredstvo iz domaće radinosti

Šaka sode bikarbone rastvorene u vodi takođe može da ukloniti prljavštinu, ali tada dugmad i površine mogu malo izbeliti, pa budite oprezni sa tim sredstvom - isprobajte na nekom delu koji se nije previše uočljiv.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike