Hiljade električnih automobila trunu na livadi, a sada je poznato i zbog čega (VIDEO)

22.06.2023

17:18

0

Autor: K. O.

Snimak dronom pokazuje nepreglednu površinu pod automobilima

Hiljade električnih automobila trunu na livadi, a sada je poznato i zbog čega (VIDEO)
Copyright Printscreen/YouTube

Nekada su bili sporedni igrači, a poslednjih godina je kineska auto-industrija izrasla u globalnu velesilu. U domenu električnih vozila je u samom vrhu.

Nagli rast tek je privremeno usporila pandemija, a onda je u poslednjih godinu i nešto usledio strmoglavi rast koji Zapad više i ne može pratiti.

Njihovi proizvodi su i te kako konkurentni, a nedavno objavljeni video pokazuje koliko daleko su zaista spremni da idu.

Video donosi snimak koji je napravljen dronom, a koji prikazuje nepreglednu površinu ispunjenu hiljadama električnih vozila. Snimljeni su napušteni automobili u jednom od okruga Hangzhoua, glavnog grada provincije Zhejiang na istoku Kine.

Ne samo da su ti automobili napušteni već nikad nisu ni stigli do prodaje. A navodno nisu ni bili tome namenjeni.

Ako se bolje zagledate, videćete modele Geely Kandi K10 EV, Neta V i BYD e3. Iako se spolja vidi da stoje već prilično, pogled u kabinu otkriva kako se radi o netaknutim primercima koji verovatno nikad nisu voženi. A razlog za ovako 'besmisleno' štancovanje automobila su navodno težnje da se uhvate vladini podsticaji i popne na lestvicama prodaje.

Kako tvrdi jutjuber Winston Sterzel, kineski proizvođači registruju automobile i tvrde da su ih prodali, a sve kako bi pokazali odlične brojke i tako dobili subvencije vlade.

Zanimljivo je da ovo nije izolovan slučaj, kao i da ova praksa nije strogo vezana za auto-industriju Naime, ista stvar dogodila se 2017. godine s električnim biciklima čija je proizvodnja u jednom trenutku nadmašila potražnju, piše Index.hr.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike