Ljubinka Klarić o ulozi snajperiste u predstavi "Koferče": Sve počinje švaleracijom

22.05.2024

18:15

0

Autor: Dejan Ćirić

Popularna glumica je zamenila koleginicu Vanju Nenadić u ovom komadu koji se igra u Madlenijanumu

Ljubinka Klarić o ulozi snajperiste u predstavi "Koferče": Sve počinje švaleracijom
Copyright Tanjug/Jadranka Ilić

Ljubinka Klarić govorila je o svojoj ulozi u predstavi "Koferče" u Madlenijanumu. Glumica je rekla da je uskakanje u predstavu posao mladih glumaca, dok oni malo stariji to više doživljavaju kao stres i veću odgovornost.

- Onda nam to nije baš najprijatnije. Kako osvajamo osvojene uloge? Svako ima svoj način - istakla je Klarić.

Tanjug/Jadranka Ilić
 

Zamenivši u "Koferčetu" Vanju Nenadić, Ljubinka je primetila da se tražila glumica koja najviše liči na lik koji je prethodno igran.

- Vanja i ja po energiji ličimo jedna na drugu, malo i fizički, tako da su se dosetili da bi bilo baš zgodno da to budem ja.

Banalna stvar kakva je švaleracija

Prema njenim rečima, "Koferče", ruski komad Jurija Poljakova, "je jako duhovito napisan, a počinje banalnom stvari kakva je švaleracija", da bi se stvari zakuvale i podigle na državni nivo.

Tanjug/Jadranka Ilić
 

Klarić je rekla da svi likovi imaju poseban zadatak, pa i njen lik snajperistkinje, odnosno žene čiji je muž u švaleraciji, a ona "ima zadatak da počisti nešto".

Govoreći o svojim glumačkim iskustvima, Ljubinka je ocenila da su u karijeri "neuspesi jako važni zato što se učimo na tome", kao i na prolasku kroz različite žanrove.

Tanjug/Jadranka Ilić
 

- Na Akademiji imamo razne žanrove koje prolazimo u toku studiranja. Međutim, pravi žanr se dešava na sceni. Kako ti više radiš, kako imaš više iskustva na sceni, tako se komotnije osećaš u svemu - zaključila je glumica. 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike