Ljubinka Klarić kao snajperista: Popularna glumica pojačanje u urnebesnoj komediji "Koferče" (FOTO)

14.05.2024

13:05

0

Autor: Dejan Ćirić

Šta bi bilo kada bi zaista došlo do, ne bilo kakvog, već atomskog rata?

Ljubinka Klarić kao snajperista: Popularna glumica pojačanje u urnebesnoj komediji "Koferče" (FOTO)
Copyright ATA Images/Antonio Ahel

Na scenu Madlenijanuma se vraća crna komedija Jurija Poljakova "Koferče", koja je nažalost nikad aktuelnija s obzirom na politička dešavanja u svetu. Biće izvedena 19. maja, u 19.30, na Velikoj sceni

Autor se bavi večnom temom: vlast i mali čovek. Jurij Poljakov silinom svog ubojitog humora potvrđuje da snaga šefa države nije u „atomskom koferčetu“, već u poštovanju prema vlastitom narodu. Rediteljka Olja Đorđević je u radu na predstavi, između ostalog, prenela misao da je planetarno važno da se ukaže dostojanstvo svakom pojedincu. Ona je, gradeći humor, ne iz žuči i jeda već iz životne radosti, ponela glumce u građenje jedne pitke, pomalo bajkovite, a ipak snažne i društveno odgovorne predstave. Jer, šta bi bilo kada bi zaista došlo do, ne bilo kakvog, već atomskog rata?

Promo/Madlenianum
 

Predstava govori o pobuni malog čoveka protiv represivne vlasti i nepravednog sistema, koji guta upravo takve male ljude, i večita je tema počev od najvećih dela svetske književnosti do holivudskih filmova. Taj mali čovek koji se, nekom iznenadnom, često i njemu nerazumljivom hrabrošću izdvoji, daje i nama nadu da je pobuna moguća, da i mi možda možemo uticati na tok istorije.

Promo / Duško Filipović
 

Pogrešna profesija, pogrešna žena, pogrešna noga

Mihail Stražarenko (igra ga Marko Gvero) jedan je od tih ljudi. Pogrešan izbor profesije, pogrešan izbor žene (Jelena Ćuruvija Đurica) sa kojom će provesti život, pogrešna noga na koju je ustao tog dana, sve to dovodi do odluke da je neophodno učiniti nešto, preseći začarani krug sumorne svakodnevice u kojoj mu jedino zadovoljstvo pričinjavaju pecaroški izleti i povremeni tanjir loše skuvanog boršča.

Mihail, kao uzor svima nama, jednog dana odlučuje da kaže „ne” tom svetu koji ga guši ali, kako to biva u dobro napisanim komedijama, on to čini na neprimeren, nedovoljno isplaniran i pomalo trapav način koji dovodi do niza komičnih situacija.

Promo / Duško Filipović
 

Pored dvoje supružnika glumačku podelu u ovoj urnebesnoj komediji čine: Gorica Popović kao Predsednik Rusije aktuelni, Petar Mihailović, Miljan Prljeta, Danina Jeftić, Ivan Ćirić, Vukašin Jovanović, Bogdan Bogdanović i Dubravko Jovanović na snimku. Umesto Vanje Nenadić u ulozi Nadežde, bivše sportistkinje, a sada snajperiste debituje Ljubinka Klarić

Promo/Đorđe Tomić
 

Glumica se od ove sezone pridružila ansamblu Opere i teatra Madlenianum, kada je imala uspešnu premijeru u komediji "Godišnjica", reditelja Petra Jovanovića. Ova predstava je na repertoaru 14. maja od 19.30 časova.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike