Tamara Aleksić u vrtlogu strasti, požude i nemorala: "Nana" premijerno izvedena u Madlenianumu (FOTO)

02.12.2023

12:45

0

Autor: Dejan Ćirić

Publika je gromkim aplauzom nagradila protagoniste ove uzbudljive predstave

Tamara Aleksić u vrtlogu strasti, požude i nemorala: "Nana" premijerno izvedena u Madlenianumu (FOTO)
Copyright Promo/Zoran Škrbić

Obnovljena predstava "Nana", po raskošnom romanu Emila Zole, u režiji Ivane Vujić, sa Tamarom Aleksić u naslovnoj ulozi, sinoć je imala premijeru na Velikoj scenu Madlenianuma.

Promo/Zoran Škrbić
 

U donekle izmenjenom ansamblu igraju: Nebojša Kundačina, Nikola Rakočević, Rade Ćosić, Borjanka Ljumović, Bogdan Bogdanović, Vukašin Jovanović, Dimitrije Ilić, Andrijana Đorđević, Vanja Milačić, Stojša Oljačić i Anja Orelj.

Promo/Zoran Škrbić
 

Vapaj za pažnjom i prihvatanjem

Intrigantna priča o vrtlogu strasti, predaji, ljudskoj požudi i nemoralu je prava tema današnjice. U liku Nane, kurtizane prerušene u glumicu, je vešto prikazan poriv svake žene za ljubavlju i sigurnošću, njeni snovi, nadanja i skrivene želje, kao i vapaj za pažnjom i prihvatanjem.

Dramatizaciju romana Emila Zole uradio je Spasoje Ž. Milovanović, dramaturg na predstavi je Slavenka Milovanović, kompozitor Aleksandra Kovač, scenograf Vesna Popović, kostimograf Miodrag Tabački, Marija Milenković je bila zadužena za scenski pokret, a za scenski govor Ljiljana Mrkić Popović. 

Promo/Zoran Škrbić
 

- Neophodno je čitati Zolu, ne da bismo upoznali prošlost već da bismo razumeli našu budućnost. Veliki i jedan od prvih modernih romana "Nana", anatomija je društva i svih njegovih struktura kao i ikona. Da li istina maršira i da li je ništa neće sprečiti, pitanje je koje ima egzistencijalnog smisla i u Zolino i u naše vreme - istakla je Ivana Vujić.

Promo/Zoran Škrbić
 

Publika je gromkim aplauzom nagradila protagoniste ove uzbudljive predstave.

Reprize su 13.  decembra i 11. januara.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike