Jelena Gavrilović u neobičnoj ulozi: Ona je sve ono čega se deca gade

14.06.2024

18:15

0

Morala je da se vrati u detinjstvo i priseti svega

Jelena Gavrilović u neobičnoj ulozi: Ona je sve ono čega se deca gade
Jelena Gavrilović - Copyright ATAImages/ Antonio Ahel

Gošća nove epizode video serijala Tanjug Reflektor bila je glumica Jelena Gavrilović koja je govorila o radu na sinhornizaciji animiranog filma "U mojoj glavi 2".

Tanjug/Vladimir Sporčić
 

Gavrilović je rekla da je film nastavak "U mojoj glavi", kultnog crtaća koji je dobio nagradu Oskar, obeležio jednu generaciju, i spada među najgledanija ostvarenja Dizni (Disney) studija, uz "Zaleđeno kraljevstvo".

Uloga lika koji se zove Gađenje

- Dobila sam neobičnu privilegiju da glumim lik koji se zove Gađenje. Svi znamo da deca kada su mala ne vole da jedu zelene stvari, tako da ja sam zelena i ne volim brokoli - rekla je glumica.

Tanjug/ Vladimir Šporčić
 

Prema njenim rečima, "U mojoj glavi 2" govori o devojčici Rajli i o njenim osećanjima, odnosno objašnjava roditeljima kako funkcioniše emotivni korpus unutar jednog deteta i adolescenta.

Naučila da voli ribu i brokoli

Gavrilović je dodala da je morala da se vrati u detinjstvo, i da se prisetim svega onoga čega se gadila kad je bila mala, mada je u međuvremenu naučila da voli ribu ili brokoli.

U pristupu sinhronizaciji, Gavrilović ističe da je važna "ljubav kao u svakom poslu", a istakla je da je engleski jezik naučila gledajući Diznijeve crtane filmove.

Tanjug/Vladimir Sporčić
 

Gavrilović se prisetila da su njeno detinjstvo obeležili crtani filmovi koje su sinhronizovali glumci Đuza Stojiljković, Nada Blam, Nikola Simić, a kasnije Dragan Vujić Vujke.

- To je generacija glumaca koje, kada ih čujete negde u pozorištu, vi se odmah okrenete. Znate da je to neki glas iz prošlosti, a to je u stvari glas koji vam je približio gomilu crtanih filmova - istakla je Gavrilović.

Od zle barbike do princeze

Sinhronizacija je za glumca s jedne limitirajuća, jer koristi samo svoj glas, ali s druge može biti "vrlo izazovno, jer vas ljudi ne gledaju kroz prizmu kako vi izgledate", napomenula je Gavrilović.

- Ako izgledate kao tipski negativan lik, niko vam neće dati da igrate princezu. Tako da je mnogo godina prošlo da sam dobila da glumim princezu. Do tad sam igrala sve negativne likove, zle barbike - rekla je glumica.

ATA Images/Antonio Ahel
 

Prema njenim rečima, iskustvo u studiju je neprocenjivo za glumca i puno pomaže u klasičnom teatru i filmu.

- Srodiš se sa mikrofonom i onda shvatiš da cela ta dimenzija koju imaš kada zatvoriš oči je jedna potpuno posebna emocija - navela je Gavrilović.

Pored iskustva igranja u mjuziklu "Briljantin" u Pozorištu na Terazijama, Gavrilović je gostovala i u "Kosi" Ateljea 212, i ističe da tu predstavu doživljava "kao lepu, malu privilegiju, neki potpuno poseban dezert i čast".

Prodavci iluzije

- Uvek kažem da smo mi glumci, prodavci iluzije. Mi, pošto je ovo biznis, prodajemo taj svet, naročito u mjuziklu. Taj šljašteći svet pun sjaja - navela je Gavrilović.

Govoreći o učešću na koncertima sa muzikom iz Diznijevih filmova, Gavrilović je primetila da nisu bili bitni samo za glumce i izvođače, već i za decu da čuju čuvene melodije u izvođenju simfonijskog orkestra.

Gavrilović je nedavno na koncertu povodom stogodišnjice Diznija izvodila iz "Zaleđenog kraljevstva" čuvenu numeru "Sad je kraj", koja je "najslušanija pesma u poslednjih sedam, osam, deset godina".

Promo/Nebojša Babić
 

- Jako je zahtevna za izvođenje uživo i baš sam se dugo spremala, moram priznati. I super je što je Radio-televizija Srbije prepoznala tu priliku da snimi. I mališani su to mogli da pogledaju - rekla je Gavrilović.

Na poslednjem takvom koncertu, Gavrilović je izvela pesmu "Show Yourself", koja joj je bila izazovna i teška vokalno, ali i emotivno.

- Vidite te devojčice koje su sve obučene kao Elze. Baš mi je bio poseban moment. Mislim da ga nikada neću zaboraviti - rekla je Gavrilović.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike